Wisconsin profiteert van lage productie westelijke staten

VS: Uientelers hebben goed seizoen

"We hebben hier in Wisconsin een netwerk van lokale uientelers voor wie we uien verpakken en vermarkten. Onze telers produceren vooral grote tot middelgrote gele uien die wij voor hen opnieuw verpakken. In Wisconsin loopt het uienseizoen van september tot en met april. Hierna koopt Alsum Farms zijn uien in het zuiden van Texas, Nieuw-Mexico en Washington in zodat het bedrijf verzekerd is van een jaarronde aanvoer. Alle producten worden verzonden vanuit onze faciliteit in Wisconsin waar ze worden verpakt voor verschillende retailers in het oosten en zuidoosten van de Verenigde Staten," vertelt Tony Huizinga van Alsum Farms.


Bulkverpakking gele uien uit Wisconsin 

Geen verandering in consumentenvoorkeur
Hoewel grote en middelgrote gele uien zo'n 70% van Alsum Farms uienprogramma's vertegenwoordigen, levert het bedrijf ook rode, witte en zoete uien. "Momenteel kopen wij deze rassen in Washington in maar binnenkort worden in Wisconsin zelf weer rode uien gerooid waarna we deze tot maart kunnen leveren," vervolgt Huizinga. De vraag naar uien is vrij stabiel. "Ik merk niet dat bepaalde rassen de overhand krijgen zoals dat in de aardappelsector wel het geval is."

Een goed jaar
"Uientelers maken een prima seizoen mee." Huizinga wijst op de prijzen die aanzienlijk beter zijn dan vorig seizoen. De markt voor grote gele uien trekt steeds verder aan. We begonnen met prijzen van €5,96 per 50 pond (22,7 kilo) maar inmiddels zijn deze gestegen naar €15,32 per 50 pond. Het noordwesten, dat van oudsher de grootste uienproducent is, had dit jaar een hete zomer wat geleid heeft tot een lagere productie en kleinere maten. Daarbij komt dat het areaal in het westen dit seizoen ook iets kleiner is. Hierdoor zijn de prijzen voor grote rode uien met 50% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De prijzen voor grote witte uien zijn zelfs met 80% gestegen."


Verpakte gele uien uit Wisconsin 

Voor meer informatie:
Tony Huizenga
Alsum Farms
Tel: 920-348-6702


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven