Toch treffen ze weinig maatregelen

Ruim 70% van telers vreest voor diefstal of vernieling trekker

Ruim 70 procent van de Nederlandse telers ervaart diefstal of vernieling van hun trekker en bijbehorende werktuigen als een reëel risico. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van trekkermerk Fendt is uitgevoerd door Prosu Databased Marketing, in het kader van de 'Week van de Veiligheid'. Toch nemen de telers maar weinig maatregelen om dit risico te beperken: driekwart beperkt zich tot het op slot doen van de trekker en de schuur. Zo'n 8 procent van de respondenten gaf aan een waakhond op het erf te hebben.


Er is veel aanbod in camerasystemen. Toch wordt het nog niet vaak toegepast door de telers.
 
Verzekering
30 procent van de telers heeft wel eens te maken met diefstal of vernieling, van de mensen is 64 procent verzekerd tegen de diefstal en schade. Opvallend is ook dat degenen die verzekerd zijn, vaker maatregelen treffen tegen diefstal of vernieling dan degenen die niet verzekerd zijn.
 
"De vraag rijst is of de maatregelen die door de meeste telers getroffen worden om diefstal en vernieling tegen te gaan, wel afdoende zijn", zegt Stans van de Wetering, Directeur Fendt. "Er is veel aanbod in camera's, alarmsystemen en GPS-tracking systemen ter beveiliging van het materieel, maar die worden nog niet op grote schaal toegepast. En dat verbaast me omdat het toch om kostbare bedrijfsmiddelen gaat, die essentieel zijn voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Daar wil je toch grip op houden."

WhatsApp
Uit het onderzoek blijkt ook dat de telers steeds vaker samen optrekken in de strijd tegen diefstal en vernieling. Maar liefst een derde van de telers zijn lid van een buurt-app-groep, zoals WhatsApp, en werkt zo actief mee aan sociale controle in de buurt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.