Goede buitenlandse afzet Italiaanse witte uien

In Italiƫ ligt de markt voor witte uien stil maar in het buitenland is de vraag levendig. Een grote producent uit Noord-Italiƫ vertelt dat er in landen in Oost-Europa, zoals Polen, en noordelijke landen, veel vraag is naar witte uien is en dat de prijzen er goed zijn."


Archieffoto

De kwaliteit van de exportuien is goed. "Het is zo dat er in Noord- en Oost-Europa geen witte uien geteeld worden vanwege het weer en de bodemsoort. "We komen dus in de problemen als men hier gaat kiezen voor rassen die wel in deze regio's geteeld worden. De export zal dan mogelijk dalen."De binnenlandse markt voor gele uien is eveneens tot stilstand gekomen en ook de buitenlandse afzet is zwak omdat dit type ui overal geproduceerd wordt. "Ik denk dat overproductie het grootste probleem is. De verwerkende industrie kan maar een bepaald volume opnemen en betaalt lage prijzen omdat er weinig eisen aan de kwaliteit van het product gesteld worden."

In 2017 verschilt de kwaliteit per regio en producent sterk. Het warme zomerweer en de hoge temperaturen hebben hun weerslag op sommige partijen gehad. Sommige telers hebben echter wel een goede opbrengst weten te realiseren met uitstekende maten, maar dit is afhankelijk van het teeltgebied. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven