Rajaram Sangle, Sangl Agro Processing

Indiase AGF zal handelstekort met Verre Oosten egaliseren

India is een belangrijke importeur van Chinese producten, terwijl China maar bescheiden volumes Indiase druiven afneemt. Dit komt omdat India zich van oudsher meer op de Golf-regio en Europa richt. Rajaram Sangle, directeur van Sangle Agro Processing, vertelt dat zijn bedrijf al 15 jaar groenten en fruit produceert en momenteel over een areaal van 300 hectare beschikt waarop het druiven, granaatappelen, groenten en biologische AGF produceert. Onze producten zijn verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Dubai, Saoedi-Arabië, Maleisië en Hong Kong. We zouden echter graag meer zaken doen met landen in het oosten zoals China, Korea, Taiwan en Thailand. Ik wil deze markten graag verkennen om de consumenten en hun voorkeuren beter te leren begrijpen. Sommige bronnen beweren dat er in Oost-Azië waarschijnlijk veel interesse voor onze druivenrassen zal zijn."

"Naast de landen die ik eerder noemde, willen we op de langere termijn ook markten zoals Cambodja en Vietnam betreden. Thailand en Taiwan importeren al kleine volumes fruit uit India. China vergroot zijn importvolumes dagelijks nu steeds meer Indiase exporteurs actief zijn op deze markt. China produceert zelf geen druiven en importeert momenteel vooral druiven uit Chili. Onze huidige export naar China bedraagt 100 tot 200 containers maar we denken dat de export de komende 2 tot 3 jaar zal groeien tot ongeveer 1.000 containers," vertelt Sangle. Biologische producten worden steeds populairder op ontwikkelde en premium markten zoals Europa, het Verenigd Koninkrijk, de Golflanden en delen van Azië. "Onze biologische uien zijn een nieuwe categorie die we verder willen ontwikkelen. We beschikken over alle benodigde certificaten om ze te mogen telen. Het product is te duur voor de binnenlandse markt. Om deze reden kijken we naar het buitenland om verder te kunnen groeien op deze markt."

Sangle voegt er aan toe dat de regio Maharashtra het geluk heeft dat er weinig neerslag valt vergeleken met overige regio's in India. De infrastructuur is aanwezig zoals land en pakstations om de verdere groei van de biologische uiensector mogelijk te maken. "De Indiase regering investeert in nieuwe technologieën om producten te steunen. We hebben momenteel veel factoren mee en zijn er dan ook van overtuigd dat ons bedrijf in de nabije toekomst zal floreren."Voor meer informatie:
Rajaram Sangle
Sangle Agro Processing Pvt. Ltd. (India)
Phone: +91 2532592040
Fax: +91 253 2502020
Mobile: +919422245020
Email: sangle@alcomp.in


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven