Sunions maken debuut op PMA Fresh Summit

Amerika's eerste traanvrije uien

Uien hoeven ons niet langer aan het huilen te maken. Op de PMA Fresh Summit zullen namelijk Sunions gepresenteerd worden, Amerika's eerste zoete, traanvrije uien. "Deze ui is het resultaat van ruim 30 jaar onderzoek en ontwikkeling en we zijn er in geslaagd om een ui te telen waarvan de scherpte tijdens de opslag daadwerkelijk afneemt," legt Sunions-teler Rick Watson uit. 

Het is een baanbrekend product dat tot stand kwam door natuurlijke hybridisatie van Bayer Crop Science. Sunions is een zogenaamd 'lange dag' zoet Amerikaanse uienras. In tegenstelling tot andere lange dag-rassen, worden Sunions uien zoeter tijdens bewaring en nemen de stoffen die tranen veroorzaken af. De meeste zoete uien in het Sunions-seizoen worden momenteel uit Zuid-Amerika ge├»mporteerd. 

Het zijn de vluchtige stoffen in uien die tranende ogen veroorzaken. Bij andere uienrassen blijven deze stoffen stabiel tijdens bewaring of nemen zelfs toe. Bij Sunions is het tegenovergestelde het geval, waardoor de ui een mildere en zoetere smaak krijgt en de consistentie van het product toeneemt. 

Het team van Sunions heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de betekenis van 'traanvrij' en kwam hierbij tot de conclusie dat er vraag was naar een ui die zonder tranen gesneden kan worden. "Het kunnen snijden van uien zonder tranen is de consument heel wat waard," vertelt Don Goodwyn, directeur van Golden Sun Marketing. "Mensen zoeken naar tips op internet en benaderen zelfs de sector met de vraag hoe zijn hun uien traanvrij kunnen snijden," vervolgt Goodwyn. 

Om Sunions belofte voor traanvrij snijden te testen, werden de uien uitvoerig door consumenten getest in het sensorisch laboratorium van Bayer en op het onderzoekslaboratorium van de Ohio State University. De deelnemers waren blij verrast het product zonder tranen te kunnen snijden. Ook de smaak werd aan testen onderworpen om te zien of de ui wel bij de consument in de smaak zou vallen en ook deze leverden tevreden reacties op. 

Een sensorisch panel controleert volgens een strikt protocol de smaak en traanvrije eigenschappen van de uien. Sunions worden pas verzonden als dit panel haar goedkeuring heeft gegeven, mede op basis van laboratoriumtesten naar het gehalte aan vluchtige stoffen. 

"We hebben een strikt protocol opgezet met ons testpanel zodat Sunions pas vermarkt worden als ze hun optimale smaak en traanvrije kwaliteiten hebben bereikt," laat Lyndon Johnson van Bayer Vegetable Seeds weten. "We willen ons op de markt onderscheiden door onze merkbelofte waar te maken."

Sunions zullen op de PMA Fresh Summit, die van 19 tot 21 oktober in New Orleans gehouden wordt, gepresenteerd worden. Het product is zowel in de New Product Showcase als de stand van het bedrijf te zien. Bezoek de stand van Bayer Vegetable Seeds (4151) of Onions 52 (5829) voor meer informatie over Sunions. 

Sunions beginnen aan hun eerste retailseizoen dat ondersteund wordt door een uitgebreid marketingplan met onder meer social media content, advertenties en informatie op verkooppunten.

Contact:
Adam Brady
C: 912.541.7726


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven