VS: Minder uien geoogst in noordwesten

Vertragingen bij het planten en ongunstige groeiomstandigheden gedurende de zomer hebben geleid tot een daling van de uienoogst in het noordwesten van de Verenigde Staten. De aanplant was vertraagd door het weer en de telers hadden daardoor een korter seizoen.


"De oogst eindigt deze week in oost-Oregon, west-Idaho en oost-Washington," aldus Jason Pearson van Eagle Eye Produce. "De oogst begon in september en we zien momenteel de laatste uien binnenkomen. De opbrengsten zijn dit jaar lager dan normaal en we zien een afname van ongeveer 20%. We hadden tot maart sneeuw, zodat we pas in april konden beginnen met planten; veel later dan we zouden willen. Hierdoor moesten de gewassen zich binnen een korter tijdsbestek ontwikkelen. Bovendien hadden we in de zomer meerdere dagen van boven de 38 graden Celsius, waardoor de groei vertraagd wordt."
 
Kwaliteit goed en vraag groot
De telers zijn tevreden, ondanks de lagere opbrengt. De kwaliteit is goed en de vraag is zeer goed aangezien klanten iedere uienleverancier benaderen. De prijzen zijn ook aan de hogere kant omdat de voorraad klein blijft."De kwaliteit is dit jaar heel goed, van alle rassen," vervolgde Pearson. "Wij verbouwen al de belangrijkste witte, gele en rode uien en de vraag is erg groot door het lagere aanbod. We blijven uitbreiding zien op de markt, voor wat betreft alle rassen. Telers maken zich niet druk over de lagere oogst, aangezien we veel klanten zien die op zoek zijn naar uien. De prijzen zijn aan de hoge kant en dat zal zo blijven door de krappe voorraad."
 
Voor meer informatie:
Jason Pearson 
Eagle Eye Produce
Tel: 800-432-4671

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven