Chinese uienexporteurs positief gestemd

"China kent een enorme uienproductie en de teeltgebieden bevinden zich over heel het land. In vergelijking met vorig jaar is de productie in Shandong en Henan iets afgenomen, terwijl die van Gansu iets is toegenomen. De productie in Yunnan en Sichuan is gelijk gebleven. De jaarlijkse seizoenspiek voor de Chinese uienexport loopt van juni tot november. De uienexport van dit moment is jaar op jaar met 25% toegenomen," aldus Xue Cuncai van Jinxiang County Cun Cai Agricultural Trade Co Ltd.


Verpakte uien


Uien van verschillende maten

"Ons bedrijf handelt in uien. We kopen rode, gele en paarse uien en sjalotten in vanuit Jinxiang, Gansu, Binnen-Mongolië, Dongbei en Jilin. We verkopen per jaar ongeveer 10.000 ton. Onze uien worden voornamelijk geëxporteerd via de haven van Qingdao naar landen in Zuid-Oost-Azië, zoals bijvoorbeeld Maleisië, Thailand, Sri Lanka en de Filipijnen. We leveren echter ook aan het hogere marktsegment in landen als de VS en Canada."


Vers geoogste uien


Kleine zakken met uien

"Naar mijn ervaring zijn er grote verschillen te zien als je uien naar grote buitenlandse markten exporteert. De Zuid-Oost-Aziatische markten hebben de voorkeur voor grote uien met een diameter van 5 tot 7 centimeter. De markten in de VS en Canada hebben echter juist de voorkeur voor kleinere uien met een diameter van tussen de 3 en 5 centimeter. Uien van 5 tot 7 centimeter zijn ook populairder bij Colombiaanse klanten."


Kleine zakken met uien

"Wegens extreme weersomstandigheden is de Indiase uienproductie fors gedaald. Dit geeft Chinese exporteurs de mogelijkheid om hun handel uit te breiden. Ik denk echter dat dit nieuwe gat in de markt vrij klein is. De Indiase uiensector is enorm groot. Zelfs als de productie fors afneemt, hoeft de Indiase sector geen uien uit andere landen te importeren. India heeft al grote volumes aan kleine uien van 3 tot 5 centimeter aan China geleverd," zegt Xue Cuncai tot slot.

Xue Cuncai
Jinxiang County Cun Cai Agricultural Trade Co., Ltd.
Phone: +86 137 9378 9448

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven