China: uienprijzen verdubbeld

"Sinds juli komen uien vanuit heel China geleidelijk aan op de markt terecht. Het totale productievolume van de regio Gansu is dit jaar niet echt veranderd. De huidige netto verkoopprijs voor uien uit Gansu ligt rond de 820 yuan (€104,71) per ton. Vorig jaar was dat nog 260 yuan (€33,20), waarmee zodoende de prijs meer dan verdubbeld is. Dit komt voornamelijk door de toename in productiekosten en de groei in de export," aldus Zhang Wenjin, een in Gansu gevestigde uienhandelaar.


Vers geoogste uien


Gansu-uien

"Het totale areaal voor de productie van uien in Gansu beslaat ongeveer 23.000 hectare. Het productieseizoen loopt elk jaar van augustus tot januari. We kopen grote volumes aan uien uit Gansu in, waarvan twee derde gele uien betreft en een derde rode uien en uienzaad. Deze uien worden vervolgens verkocht via traditionele omzetkanalen aan distributeurs en supermarkten in Guangzhou, Shandong, Henan, Hebei, Shanghai en Beijing. Ook worden ze geëxporteerd naar Zuid-Korea, Japan en Laos."


Gansu-uien

"De uienexport van dit jaar is drastisch toegenomen. Tot het einde van augustus was de vraag van Korea enorm. Later namen de kosten toe bij zowel telers als opslagbedrijven, waardoor de kosten toenamen en de uienprijs langzaam maar zeker steeg. Doordat de hoge prijs de vraag vermindert, zullen de export- en opslagvolumes in de toekomst afnemen. Dit zal weer een remmend effect hebben op de ontwikkeling van de uienprijzen," zegt Zhang Wenjin tot slot.

Zhang Wenjin
Gansu onion purchaser and seller
Phone: +86 153 9361 3431

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven