Amerikaanse uienteler/verpakker moet €1,3 miljoen achterstalling loon betalen

Uienproducent Bland Farms Production en Packing uit de Amerikaanse staat Georgia moet bijna €1,3 miljoen betalen aan achterstalling loon en schadevergoedingen nadat het Amerikaanse Department of Labor's Wage and Hour Division heeft vastgesteld dat het bedrijf de Fair Labor Standards Act (FLSA) heeft overtreden. 

Volgens het Department of Labor heeft Bland gedurende een periode van 6 jaar verzuimd om zo'n 460 werknemers overuren uit te betalen. De FLSA verplicht werkgevers tot het uitbetalen van een hogere vergoeding wanneer deze meer dan 40 uur per week werken. Medewerkers die betrokken zijn bij de teelt, verwerking of het verpakken van de door het bedrijf geteelde producten zijn echter uitgesloten van deze regel.

Bland heeft de wet overtreden omdat het geen overuren uitbetaald heeft aan medewerkers die in zijn pakstation die uien van andere door Bland gecontracteerde telers verwerkten en verpakten. 

De rechtbank was daarnaast van mening dat Bland niet te goeder trouw heeft gehandeld omdat het bleef weigeren overuren uit te betalen nadat het Department een klacht indiende en ruim €424.251 aan schadevergoeding aan de werknemers toekende. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.