Chinese knoflook maken lage prijzen

De uitbreiding van de knoflookteelt van vorig jaar en de stabiele weersomstandigheden hebben in China geleid tot een toename van knoflook van 30%. Deze toename in aanbod heeft aan het begin van het jaar geleid tot dalende prijzen. Chinese handelaren en kleinschalige importeurs begonnen geleidelijk aan knoflook in bulk voor lage prijzen in te kopen. "Wegens de toename van knoflook in opslag in het buitenland zijn de vooruitzichten voor de omzet binnen de Chinese knoflooksector des te pessimistischer," zegt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff.


Verpakte knoflook


Knoflook in kleine verpakking


Fenduni-knoflook voor export

"De huidige exportprijs is lager dan die van vorig jaar. Daardoor heeft Chinees knoflook een voordeel qua prijs op de wereldmarkt. Zodoende is de export toegenomen. In vergelijking met de hoge omzet voor knoflook in 2016 is de omzet van dit jaar absoluut niet zoals verwacht. Het is voor knoflooktelers echter lastig om hun areaal te verkleinen. Het regenachtige weer heeft de productie in de weg gezeten. Daardoor wordt het nieuwe seizoen mogelijk uitgesteld en wordt de productie vertraagd. Verder zijn de productiekosten nu lager dan die van vorig jaar. Ondanks dat de prijzen laag zijn, kan er meer winst worden gemaakt dan bij andere gewassen zoals tarwe."


Knoflook van premium kwaliteit


Knoflook in opslag

"We zijn een gemoderniseerd handelsbedrijf op het gebied van de tuinbouw. We kopen knoflook van hoge kwaliteit in vanuit Jinxiang, dat als het belangrijkste knoflookteeltgebied van China geldt. We exporteren het knoflook onder ons merk Fenduni via de haven van Qingdao naar markten in het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. In de toekomst willen we geleidelijk aan ons klantenbestand verder uitbreiden. We hopen samen te werken met handelaren met een goede reputatie, zodat ons knoflook uit Jinxiang bij nog meer buitenlandse consumenten belandt."

Ms. Annie Chen
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Room 1501, Building D, Yunhecheng Commercial Center, No.17, Middle of Taibai Road, Jining, Shandong, China
Skype ID: fenduni5
Phone/Whatsapp/Viber/Wechat: +86 186 7871 0377
Fax: +86 537 2171 377

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.