EPS en LPR vieren samen hun 25-jarig bestaan

Euro Pool System (EPS) en La Palette Rouge (LPR) vieren samen hun 25-jarig bestaan Twee divisies, beiden met hetzelfde oprichtingsjaar, delen hun expertise op het gebied van poolingssystemen voor herbruikbare verpakkingen. EPS is met zijn herbruikbare kratten en klapkratten de standaard in de Europese keten voor het verpakken van verse en voorverpakte voedingsmiddelen. LPR heeft met zijn innovatieve palletpoolingssysteem een toonaangevende positie in de FMCG-sector. Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en ideeën met elkaar en met de klant, creëren EPS en LPR ruimte voor innovatie en synergie in de gehele toeleveringsketen. Beide divisies willen hun klanten bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking in de afgelopen 25 jaar.


 
EPS
"Ons verhaal begon in 1992, toen drie verpakkingspools, onderdeel van de coöperatieve veilingsorganisaties in Nederland, België en Duitsland, een einde maakten aan de logistieke impasse en inefficiëntie bij het verpakken van versproducten. Ze sloegen de handen ineen en kwamen tot een standaardverpakking voor groenten en fruit", vertelt Dirk Vercammen, Regional Director Western Europe bij Euro Pool System.
 
LPR
Eind 2011 nam Euro Pool System LPR over, waarmee het productportfolio en de logistieke diensten voor retailklanten werden uitgebreid. "LPR wordt vandaag de dag door de toonaangevende spelers in de FMCG-sector gezien als belangrijke pallet-poolingspecialist. We hebben deze positie verworven door onze inzet, het vertrouwen en de loyaliteit van onze klanten, onze strenge kwaliteitsnormen en met name door de dagelijkse betrokkenheid van ons personeel", zegt Xavier Goube, Managing Director van LPR.
 
Euro Pool Group
De bedrijven blijven als twee divisies binnen de Euro Pool Group opereren, maar de bronnen worden gedeeld, waardoor een synergie ten voordele van de klant ontstaat. Met klanten in 35 landen en meer dan 150 servicecentra circuleren er miljoenen kratten en pallets in de keten, met als doel (verse) voedingsmiddelen met een minimale productschade bij winkels af te leveren. Dit resulteerde in 2016 in een omzet van meer dan 500 miljoen euro, bewerkstelligd door een personeelsbestand van ongeveer 1000 medewerkers. "We zijn trots op onze geschiedenis, onze producten, wat we hebben bereikt en ons loyale en toegewijde team. We zijn blij dat we onze partners kunnen helpen met het verbeteren van de duurzaamheid in de voedingsmiddelenketen. Kiezen voor herbruikbare verpakkingen is bewust kiezen voor een duurzame toeleveringsketen", zegt Gerjo Scheringa, CEO van Euro Pool Group.

En de toekomst? Er is nog genoeg ruimte om te groeien en Euro Pool System en LPR zijn vastbesloten de stijgende lijn voort te zetten. "We hebben een product en systeem ontwikkeld dat toekomstbestendig is. Beide divisies zijn gebaseerd op een 'circulaire-economie-aanpak'. Duurzaamheid is onze kernwaarde. Om die reden zijn we ervan overtuigd dat een toenemend aantal belanghebbenden zich aan zal sluiten bij onze poolingsformule, waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd, voedselverspilling wordt tegengegaan en een betere wereld kan worden gecreëerd voor de volgende generatie. Onze doelen zijn duidelijk en we zijn klaar voor de toekomst", licht Gerjo Scheringa toe.
 
Hoogtepunten in de geschiedenis van EPS en LPR
 • 1992
 • Euro Pool System (EPS) opgericht in de Benelux en Duitsland door veilingorganisaties
 • La Palette Rouge (LPR) opgericht in Toulouse
 • 1997
 • EPS ontwikkelt het klapkrat (tot 86% minder volume wanneer ingeklapt)
 • 1997 – 2017
 • EPS-kratten worden populair in Europa en daarbuiten.
 • Opening van vestigingen in Spanje, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Slowakije, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Hongarije, Polen en Zuid-Afrika
 • LRP breidt activiteiten binnen Europa uit met de opening van vestigingen in de Benelux, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Polen
 • 2011
 • EPS neemt het Franse palletpoolingsbedrijf LPR over
 • 2017
 • EPS is trotse marktleider in Europa met een jaaromzet van 322 miljoen euro en meer dan een miljard producten in circulatie in 30 landen LPR bereikt een jaaromzet van rond de 200 miljoen euro en 80 miljoen producten in circulatie in 14 landen
 
www.europoolsystem.com
www.lpr.eu
www.europoolgroup.com
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven