"China: "Zwakke vraag naar knoflook, kopers voorzichtiger"

"Dankzij de areaaluitbreiding en de hogere opbrengsten per hectare is de knoflookproductie in China dit seizoen 30% hoger dan vorig jaar. De knoflookprijs is gedaald en er zijn grote volumes in bewaring. De buitenlandse vraag is zwak. Nu de voorraden aangevuld zijn met de nieuwe oogst, zijn kopers veel terughoudender geworden om meer in te kopen," legt Kevin Li van Qingdao Sinonut International uit. 


Verpakte knoflook voor de export


Vers geoogste knoflook

"De hoge knoflookprijzen van 2016 en begin dit jaar zijn snel gedaald om vervolgens weer naar recordhoogte te stijgen. Bij aanvang van het nieuwe teeltseizoen was de markt vrij levendig. Klanten en eigenaren van opslagfaciliteiten hebben veel nieuwe knoflook ingekocht waardoor de prijzen stegen. Toen de voorraden toenamen en de buitenlandse vraag geleidelijk daalde, verloren kopers hun belangstelling. De prijzen op de internationale markt kelderden dramatisch toen de nieuwe oogst op de markt kwam. De prijzen voor Chinese knoflook daalden eveneens en daarom zijn kopers nu extra voorzichtig."


Keurig gesorteerde knoflook


Premium knoflook uit Jinxiang

"Op de korte termijn zal de situatie op de knoflookmarkt moeilijker worden. Er liggen grote volumes knoflook in opslag en de vraag is zwak. Bovendien is een aantal productielocaties in China tijdelijk of helemaal gesloten als gevolg van strenge milieucontroles in augustus en september. Eigenaren van opslagfaciliteiten lijden verlies maar ze kunnen de kans op prijsstijgingen niet uitsluiten. Over het algemeen denk ik dat de vooruitzichten voor de knoflookmarkt vrij somber zijn."


Verpakte knoflook


Verpakte Jinxiang knoflook

"Onze teeltlocaties bevinden zich in Jinxiang in Shandong. We beschikken over een areaal van 100 hectare waarvan 30 hectare al GlobalGAP gecertificeerd zijn. Onze premium knoflook wordt naar landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika geëxporteerd in onze Qingdao Sinonut merkverpakking. We zijn onlangs samen gaan werken met Carrefour om onze afzet in Brazilië en Dubai te vergroten."


Knoflook voor de export


Premium knoflook uit Jinxiang 

"Chinese knoflook is zeer concurrerend op de internationale markt. In de eerste plaats vanwege de goede smaak en kwaliteit van het product en de grootschalige teelt. Daarnaast is Chinese knoflook jaarrond beschikbaar. Dankzij de ontwikkeling van de export heeft het product toegang tot internationale markten gekregen waar het goed ontvangen is. Ik zie de toekomst dan ook met veel vertrouwen tegemoet omdat ik denk dat de Chinese knoflooksector zich nog verder zal ontwikkelen."


Voor meer informatie:
Mr. Kevin Li
Qingdao Sinonut International Ltd.
Phone: +86 139 6969 3299

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.