Nieuwe valbrekers Grimme vermindert aardappelschade

Een slechte behandeling van aardappelen kan zorgen voor een beschadigde schil en veroorzaakt infecties en rot, wat leidt tot veel verspilling. Daarom heeft Grimme een nieuw valbreker ontworpen dat het risico op beschadiging van aardappelen minimaliseert.

De SoftFlow valbreker, die kunnen worden gemonteerd op nieuwe en bestaande lopende banden, hebben elastische 'vingers' van polyurethaan. Volgens Grimme kan de SoftFlow zowel op oude als op nieuwe machines worden gemonteerd bij het afleverpunt van de transportband, waar de 'vingers' de aardappelen opvangen net voordat ze op de volgende transportband landen.

Het bedrijf zegt dat de zachte en flexibele vingers zichzelf aanpassen aan het gewicht en de valhoek van de neerkomende aardappelen. De hoek van de SoftFlow valbreker kan daarnaast worden aangepast, voor een optimale doorstroom van de aardappelen. Door de constante beweging en hoge elasticiteit van de vingers kan vreemde materie zoals stenen, aardkluiten of onkruid er niet in vast komen te zitten. Volgens Grimme maken de kammen de aardappelen ook schoon door de resten aarde van de aardappelen te verwijderen. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven