Omnivent kiest voor PM motortechniek op nieuwe lijn ventilatoren

Energieverbruik in de bewaartechniek heeft al een 10-tal jaren hoge prioriteit. Motortechnieken in alle sectoren moeten continu voldoen aan steeds strengere efficiency normen. Van IE1 naar IE3 in 2017 en in de toekomst naar nog hogere standaarden. Deze IE klasse kan op verschillende manieren worden verkregen, door onder andere betere techniek in AC motoren, EC techniek, SRM techniek en Permanent Magneet (PM) techniek. Met name deze laatste techniek is volgens Omnivents inzicht de techniek voor de toekomst door met name een groot aantal voordelen voor de eindgebruiker.

De AC techniek zit met de IE4 klasse ongeveer aan het einde van zijn levenscyclus, de EC techniek is niet uitwisselbaar op de ventilator met andere typen of leveranciers motoren. Daarom heeft Omnivent de afgelopen jaren gezocht naar een toekomst bestendig, duurzaam alternatief. Daaruit is de PM motor als beste opvolger gekomen. De andere technieken blijven toegepast worden op onze ventilatoren, met de PM motor is er een uitstekend alternatief voor de toekomst geïntroduceerd.

Omnivent lanceert deze herfst de PM techniek op haar ventilatoren. Deze motor techniek heeft de volgende voordelen:
  • Continuïteit: breed gedragen door de grote leveranciers (Siemens, ABB, Cantoni, Marathon etc)
  • Flexibiliteit: IEC Standaard bouwvorm en dus in de toekomst makkelijk uitwisselbaar met nieuwe motoren/technieken en/of leveranciers (continuïteit).
  • Motorvermogens: grote vermogens beschikbaar, dus meer keuze in een beter rendement voor de ventilator
  • Onderhoud: Robuuste bouw inzake draaiende onderdelen, waardoor zeer goed bestand zijn tegen belasting in de agrarische omgeving (gelijke performance als we gewend zijn van onder andere AC motoren)
  • Onderhoud: Regelaar niet op de motor, dus bij defect goedkopere vervanging IE4 klasse en dus in de EIA regeling
  • Investering: gelijk niveau met andere nieuwe toerengeregelde opties
  • Toekomst: door de breed gedragen leveranciers is er veel R&D capaciteit beschikbaar. Daardoor is deze techniek zeer robuust voor nu én in de toekomst.
Op de Agritechnica zal Omnivent deze nieuwe lijn introduceren. Vraag naar de mogelijkheden via uw vertegenwoordiger, bezoek Omnivent op de vakbeurs in Assen of neem contact op met Omnivent via info@omnivent.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven