Tolsma-Grisnich toont hun producten op Agritechnica in Hannover

"Met de bewaarcomputer zijn veel zaken op afstand te regelen"

Van 12 t/m 18 november is de Agritechnica in Hannover 'het innovatie centrum' voor iedereen die op de hoogte wil blijven van mondiale innovaties in de agribusiness. Tolsma-Grisnich (hal 24, stand A14) een vaste deelnemer aan deze beurs. Dit jaar staan in de spotlights van het bedrijf: de nieuwe modules voor de Vision Control bewaarcomputer zoals de App 1.0, de Sample Analyzer, de TTV HE ventilator, de MV09 sorteerder en de nieuwe temperatuur sensor 5M.

Innovaties Vision Control
De Vision Control is de intelligente bewaarcomputer die temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2-gehalte in de bewaring regelt door het slim en effici├źnt aansturen van ventilatoren, luiken, kachels en mechanische koeling. Door de nieuwe modules is de Vision Control het middelpunt van de bewaarplaats

De software van Energiemanagement EPEX reduceert het energieverbruik van mechanisch gekoelde bewaarplaatsen. De energiekosten dalen 20 tot 30 procent doordat het systeem rekening houdt met de wisselende uur-prijzen op de spotmarkt voor elektrische energie: de EPEX. De YOU (Yield Observation Unit) meet het gewicht en het CO2 gehalte van aardappelen in bulkbewaring. In combinatie met een Vision Control klimaatcomputer wordt het gewichtsverlies tijdens bewaring weergeven.
De meetgegevens van de YOU zijn zichtbaar in de Vision Control. Extra analyses worden getoond in een online omgeving voor het bepalen van de optimale bewaarstrategie.

App 1.0
Met de nieuwe Tolsma App 1.0 kunt is op afstand de bewaarcomputer uitlezen (temperatuur, R.V., draaiuren, statussen en meldingen/storingen van de regelgroepen). Nieuw is de mogelijkheid om ook de belangrijkste instellingen, beveiligd, via de App te kunnen wijzigen. Daarnaast is het statusoverzicht uit de Vision Control ook zichtbaar in deze nieuwe App. Hiermee is direct inzichtelijk welke regelacties de Vision Control klimaatcomputer wanneer uitgevoerd heeft.

TG Sorteermachine MV09
Productvriendelijk pootgoed en tafelaardappelen sorteren met hoge nauwkeurigheid en precisie uit de verwerkende industrie. Sorteermachines van Tolsma-Grisnich kunnen maximaal afgestemd worden op de eisen van het product. De nieuw ontwikkelde MV09 biedt de optimale combinatie tussen hoge nauwkeurigheid en productvriendelijkheid.De MV 09 wordt op de Agritechnica live gedemonstreerd.

TG Sample Analyzer
De Sample Analyzer automatiseert het analyseren van monsters bij het inschuren of verwerken van aardappels. De Sample Analyzer bepaalt op een objectieve manier de lengte, maat en het onderwatergewicht van het monster. Voor de bewaring is de verkregen data zinvol tijdens het verkoopproces van een partij. Bij de verwerkingsbedrijven zorgt de geautomatiseerd verkregen informatie voor een snelle en onafhankelijke vaststelling van de kwaliteit. De sample analyzer kan functioneren als stand-alone machine of in een by-pass lijn bij de inschuur- of verwerkingslijn. De TG Sample Analyzer wordt op de Agritechnica live gedemonstreerd.

5M Kabelsensor
De innovatieve productvoeler van 5 m lengte maakt het mogelijk om temperatuurverschillen op verschillende hoogtes in de bulkbewaring te kunnen meten. Door betere metingen, en het hierop anticiperen van de bewaarstrategie, ontstaat een hoger bewaarrendement. De kabelsensor met 5 meetpunten kan tijdens het inschuren met de hellingshoek van de bulkbewaring mee ingestort worden. Condensvorming in de bovenste laag kan voorkomen worden. De tijdsduur van interne ventilatie kan hierdoor ook beter worden afgestemd.

TTV HE
Tolsma-Grisnich ontwikkelt en produceert al haar ventilatoren in eigen huis, waaronder de High Efficiency ventilator. Deze met CFD techniek ontwikkelde ventilator met 6 schoepen levert unieke prestaties bij tegendrukken tussen de 100 en 200 Pa en komt daarom uitstekend tot zijn recht in een kistenbewaring. De ventilatoren kunnen via de klimaatcomputer op blazen en zuigen geschakeld worden, waarmee verschillende bewaarmethoden te hanteren zijn. De EC motor is stof- en
spatwaterdicht en voorzien van onderhoudsvrije lagers, dit maakt de ventilator zeer onderhoudsvriendelijk. Deze ventilatoren is leverbaar als 90 cm ventilator met 3 types motoren (2.2, 3 en 4 kW)

Voor meer informatie:
Tolsma Techniek Emmeloord B.V.
Fabrieksweg 7
8304 AT Emmeloord
Postbus 1010
8300 BA Emmeloord
T. +31 (0)527 63 64 65
F. +31 (0)527 69 95 32

Machinefabriek Grisnich B.V.
Constructieweg 2
8305 AA Emmeloord
Postbus 12
8300 AA Emmeloord
T. +31 (0)527 63 45 10
F. +31 (0)527 61 35 23

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.