Joaquin F1

Bayer introduceert nieuwe gele langedagui

Bayer maakt zijn assortiment van gele lange-dag-uien compleet met de Joaquin F1, een bijzonder ras met een grote omvang en daardoor minder verspilling en een hoger rendement. Dit is een landbouwkundig voordeel voor de teler en tegelijkertijd een commercieel voordeel voor de distributeur. Door zijn onderscheidende eigenschappen is deze uiensoort al snel tot een toonaangevend ras verklaard. Het uienteam van Bayer heeft met ontwikkeling van de Joaquin F1 voldaan aan de behoeften van telers die op zoek zijn naar een ui die zelfs in ongunstige omstandigheden veilig en zeer productief is. Het is een plant met een hoge groeikracht die elke stresssituatie kan verdragen. "De groei van Joaquin F1 verandert niet door het gebruik van herbiciden, zoals dat bij andere rassen wel gebeurt. Ook kan de sterke ui goed tegen stress en trips," legt Curro de La Cruz Valera, accountmanager uien bij Bayer, uit.

Lange bewaring
Naast de genoemde voordelen voor de teler is de Joaquin F1 lang te bewaren en heeft de ui een zeer stevige, strakke schil en een aantrekkelijke kleur. Het is een geschikt ras voor de export, omdat het voldoet aan alle kwaliteitseisen die consumenten uit landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben.''We hebben met Joaquin F1 een belangrijke innovatie bereikt in het segment van gele lange-dag-uien. We hebben laten zien dat het succesvol en winstgevend kan zijn om een nieuw robuust ras op de markt te brengen, een ras dat niet bezwijkt onder moeilijke omstandigheden. Ook dit vermindert de verspilling van de uien," voegt Curro de la Cruz toe.

Joaquin F1 is een lang cyclisch ras dat wordt gezaaid op de gebruikelijke zaaidata, van half januari tot half maart. Op dit moment is Joaquin F1 het nieuwste ras van het merk Nunhems in het gele uiensegment. Zij hebben ook andere rassen als Vaquero F1, Valero F1, Granary F1, Utrero F1 en Pandero F1.

Meer kwaliteit voor minder geld
Joaquin F1 is het resultaat van het verbeteringsprogramma van Bayer dat als doel heeft om nieuwe uienrassen te ontwikkelen die een hogere kwaliteit tegen een lagere prijs bieden. Dit programma richt zich op het ontwikkelen van rassen met een betere opslagcapaciteit, een betere kwaliteit voor industriële verwerking en met een hoge mate van stresstolerantie, biotisch of abiotisch. "Onder de biotische factoren waar we aan werken is Trips en het Iris gele vlekvirus, een virale ziekte overgedragen door Trips. Zowel het insect als het virus dat het draagt, zijn prioriteiten, omdat ze niet alleen belangrijk zijn bij de productie van de bollen, maar ook bij de productie van uienzaad", zei Juan Carlos Brevis, geneticus bij Bayer, tijdens de technische conferentie die in Barrax (Albacete) is gehouden voor de officiële presentatie van Joaquin F1.


Elías Martínez, van Bioera

Tijdens de technische conferentie heeft de voorzitter van de Vereniging van Telers en Exporteurs van Uien (ACEC), Alfonso Tarazona, de huidige situatie van de Europese uienhandel geëvalueerd. Daarnaast heeft Elías Martínez de la Cuesta, werkzaam bij het bedrijf Bioera, de verbetering van de efficiëntie van de teelt door micro-organismen behandeld. Deze presentaties hebben de veldbezoeken om meer over de Joaquin F1 te weten te komen, aangevuld.

* APC is toegekend en wordt momenteel aangevraagd voor opname in de Common Catalogue of Vegetable Varieties.


Productinformatie:
Elvira Vitores
Tel.: (+34) 950 497 776


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.