Koeweit heft importverbod Egyptische uien op

Het Ministerie van Handel en Industrie heeft besloten het verbod op de invoer van Egyptische uien op te heffen in de hoop de crisis te verhelpen die voortkomt uit de torenhoge uienprijzen van de laatste 24 uur, meldt het dagblad Al-Rai.

Maanden geleden verbood het ministerie van Handel en Industrie de invoer van Egyptische uien nadat bleek dat ze resten van een insectenwerend middel bevatten die de hoger waren dan de norm. Volgens bronnen hebben recente monsters bevestigd dat uit Egypte geĆÆmporteerde uien nu weer veilig zijn en slechts de aanvaardbare hoeveelheid schadelijke stoffen bevatten.

Het opheffen van het verbod op Egyptische uien zal de balans in de markt herstellen, zeker gezien het feit dat 40 procent van de uien op de Koeweitse markten uit Egypte komen.

Er wordt verwacht dat de uien binnen twee dagen in Koeweit aan zullen komen. Het is opmerkelijk dat de minister van Handel en Industrie een noodteam heeft gevormd en instructies heeft gegeven om manieren te vinden om de crisis te beƫindigen.

Ondertussen verklaarde de voorzitter van de Vereniging van Handelaars en Telers, Abdullah Al-Be'aijan, dat 200 vrachtwagens met 600 ton groenten en fruit apart worden gehouden. Dit komt door vertragingen bij de laboratoriumtests door de Openbare Autoriteit voor Voedsel en Voedingsstoffen.

Hij voegde hieraan toe dat de hoeveelheid monsters de capaciteit van de laboratoria te boven gaat en dat de natuurlijke eigenschappen van de goederen zijn veranderd als gevolg van het lange wachten, waardoor ze nu ongeschikt zijn voor menselijke consumptie.

Bron: arabtimesonline.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven