Vraag naar zoete uien piekt richting Thanksgiving

Nieuwe lijn zoete mini-uien in de VS

In Georgia is het seizoen van Vidalia zoete uien voorbij en veel leveranciers kijken nu naar Peru om de voorraden tot het volgende seizoen aan te kunnen vullen. De groeiomstandigheden zijn goed geweest en de aanvoer is al vroeg in het seizoen groot. Leveranciers houden echter rekening met een lichte daling in de volumes de komende maanden. 

Videlia
"We zitten middenin ons Peruaanse zoete uienprogramma, dat begint in september en eind februari eindigt," vertelt Jeff Rhoden van Bland Farms. "Peruaanse uien zijn Granex zaaiuien net als onze zoete Videlia uien. Het weer is prima geweest met volop zonuren, koele nachten en droge omstandigheden waaraan de uien hun goede smaakprofiel danken. De eerste volumes zijn in lijn met onze verwachtingen maar we denken dat de volumes uit Peru gedurende de komende twee maanden licht zullen dalen ten opzichte van voorgaande seizoenen."Sterke markt dankzij naderende feestdagen
De vraag naar zoete uien piekt nu het bijna Thanksgiving is. De prijzen zijn momenteel stabiel maar leveranciers blijven de markt in de gaten houden omdat de vraag verder aan blijft trekken. "De vraag is uitstekend," vervolgt Rhoden. "In deze tijd van het jaar stijgt de vraag en deze blijft gedurende de hele feestperiode sterk. De markt is al sinds het begin van het seizoen stabiel met prijzen die momenteel rond de €15.34 tot €17,00 FOB liggen voor een unit van 18 kilo.""Lil' O's" zoete mini-uien komen volgende maand op de markt
Bland Farms heeft onlangs een nieuwe lijn zoete mini-uien aangekondigd. Deze kleinere uien zullen jaarrond verkrijgbaar zijn en het bedrijf hoopt het product begin december in de winkelschappen te hebben liggen. 

"We zijn blij onze nieuwe Lil' O's te kunnen presenteren. Deze uien zijn dankzij hun kleinere formaat ideaal voor salades, hamburgers, etc. Daarnaast zijn de uien perfect voor milieubewuste millennials die voedselverspilling willen voorkomen. De Lil'O's zijn per 18 zakken van 900 gram verpakt in een displaydoos. Sinds de onthulling van Lil' O's tijdens de PMA Fresh in oktober is er grote belangstelling voor het product en hebben we ook veel positieve reacties van onze klanten ontvangen." 

Voor meer informatie:
Jeff Rhoden
Bland Farms
Tel: +1 (800) 354-1240

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.