Pakistaanse telers willen exporteren nu uienprijzen dalen

De prijzen van uien zijn de afgelopen maanden drastisch gedaald in Pakistan als gevolg van grote hoeveelheden die vanuit het hele land beschikbaar kwamen, voornamelijk uit de regio Sindh. Naar verwachting zullen in december ook meer uien uit Baluchistan de markten bereiken. De Pakistaanse telers willen hun onverkochte uien exporteren, omdat de binnenlandse prijzen dalen nu de nieuwe oogst vrijkomt.
 
Waheed Ahmed, voorzitter van de All Pakistan Fruit & Vegetables Exporters, Importers and Merchants Association (PVFA) stuurden een brief naar het Sindh Agriculture Department. Hij schreef: "Het is hoog tijd dat de uitvoer van uien met onmiddellijke ingang wordt toegestaan, zodat de telers waardevolle buitenlandse valuta voor het land kunnen binnenhalen."
 
Waheed Ahmad zei dat anders "de telers uit Sindh zeker niet in staat zullen zijn om goede prijzen voor hun uien te krijgen, wat tot financiƫle verliezen leidt." De voorzitter is bezorgd dat telers vanwege de lage prijzen zullen kiezen voor andere gewassen. Als er minder uien worden geplant, zullen de prijzen in de toekomst stijgen met alle economische gevolgen van dien. De PVFA van Sindh heeft de autoriteiten gevraagd om de export van overtollige uien per direct toe te staan.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven