Koppels van telers en melkveehouders inventariseren samenwerking

Op donderdag 23 november kwamen zes Flevolandse koppels van samenwerkende akkerbouwers en melkveehouders bij Renne Streekproducten in Nagele bij elkaar. Doel: het uitwisselen van ervaringen over hun samenwerkingsverband en het inventariseren van ontwikkelwensen.Bouwplan optimalisatie
"Wat duidelijk uit de inventarisatie naar voren komt is dat alle koppels van akkerbouwers en melkveehouders het optimaliseren van bouwplannen als prioriteit hebben", zegt Wiggele Oosterhoff van Aeres Hogeschool Dronten en leider van het project. "Opvallend is ook dat diverse koppels de sociale component binnen de samenwerking benoemen, ,maar die staat nooit voorop." Jaap Gielen namens Countus voegt daar aan toe: "Als projectteam gaan we nu gezamenlijk met de projectpartners de koppels ondersteunen bij hun wensen binnen de samenwerking. Uiteindelijk willen we hiermee testen of deze aanpak leidt tot een structurele verbetering van de economische prestaties van de deelnemers, de sociale component verbetert en of de bodem in Flevoland hiermee op de lange termijn gebaat is."

Bodemvoordeel
BodemVoordeelFlevoland heeft als doel om koppels van samenwerkende akkerbouwers en veehouders te faciliteren en te inspireren n het benutten van kansen, zowel individueel als in samenwerkingsverband om hun bedrijf toekomst-proof te maken. Het project is geïnitieerd door vijf partners en wordt ondersteund met subsidie vanuit het actieprogramma bodem en water van de provincie Flevoland. Gedurende de projectperiode 2017 tot 2020 is er ruimte voor tenminste 6 samenwerkingsverbanden om een duurzame samenwerking te onderzoeken en te verbeteren. Elke samenwerking bestaat uit minimaal 2 partijen uit Flevoland van verschillende sectoren die al samen werken. 

Voor meer informatie:
BodemVoordeelFlevoland
Martijn Buijsse +31 (0)6–‐55239155 
Wiggele Oosterhoff +31 (0) 88–‐0205887.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven