AgroVision en PCA bundelen krachten tegen aardappelziektes

AgroVision uit Nederland en het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) uit Belgiƫ gaan samenwerken. AgroVision lanceert binnenkort haar teeltregistratiepakket CropVision op de Belgische markt via haar Belgische dochter CercoSoft. Vanuit het teeltregistratiepakket wordt een link gemaakt met de perceelgerichte waarschuwingen die PCA aanbiedt voor Phytophthora en Alternaria. Met de aangekondigde samenwerking verwachten beide organisaties boeren en loonwerkers nog uitgebreider te kunnen ondersteunen bij hun besluitvormingsprocessen rond gewasbescherming in aardappelen, laat AgroVision weten.


AgroVision en PCA.

Samenwerking
Voor AgroVision betekent de samenwerking een eerste stap met CropVision in Belgiƫ. AgroVision verwacht dat de wetenschappelijke input van PCA ook voor Nederlandse telers interessant gaat worden. Voor PCA betekent de samenwerking dat het zijn leden de mogelijkheid biedt om de teeltregistratie, die voor de perceelgerichte adviezen tegen aardappelziekte moet gebeuren, te doen in het meest performante teeltregistratiepakket, meldt AgroVision.

Teeltregistratie
AgroVision en PCA verwachten veel van de samenwerking. "Voor Vlaamse telers zijn de adviezen van PCA een begrip. We bieden hen de kans om via CropVision toegang te (blijven) hebben tot die vertrouwde informatie die al meer dan 20 jaar zijn deugdelijkheid heeft bewezen." zegt Karel Heijink, directeur van AgroVision. Bruno Gobin, directeur van PCA, onderstreept het belang van goede teeltregistratie: "De Vlaamse akkerbouwbedrijven worden steeds groter. Het behouden van het overzicht over veel percelen is niet eenvoudig. Teeltregistratie is dan een ideaal hulpmiddel. En die verzamelde informatie helpt ook om onderbouwde adviezen te formuleren waar telers hun profijt mee kunnen doen. Dat biedt kansen voor kennisinstellingen, maar ook voor toeleveranciers." Gedeputeerde Alexander Vercamer, voorzitter van de Raad van Bestuur van PCA, wijst dan weer op het belang van teeltregistratie voor de verwerkende industrie: "Onder invloed van consumentenorganisaties en publieke opinie eisen steeds meer retailers en restaurantketens inzage in het volledige productieproces, niet alleen in de fabriek, maar ook op wat in het veld gebeurt. Teeltregistratie biedt dan ook kansen voor onze verwerkende industrie en is in die zin belangrijk voor het volledige agrovoedingscomplex."

Voor meer informatie:
AgroVision
Keulenstraat 15
7418 ET Deventer (Nederland)
T: +31 (0)570 664 111
F: +31 (0)570 637 756

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven