Leveringen van Zweedse online retailer nu 100% groen

In Zweden wordt vandaag (12 januari) een nieuwe, volkomen groene bestelmethode opgestart. MatHem, de grootste Zweedse online supermarkt zal, na samenwerking met Volkswagen, AL-KO, ABT en Carlsen-Baltic, hun leveringen vanaf nu met een 100% elektrische bestelwagen verzorgen. Dit maakt hen een van de eerste bedrijven in Europa die voedingsmiddelen leveren met een 3,5 ton lichte vrachtwagen uitgerust met zonnecellen op het dak om de accu's van de wagen op te laden.
 
"Online voedsel is een snelgroeiende sector. We hebben al meer dan 230 bestelwagens en het is erg belangrijk dat we ons best doen voor het milieu," zegt Frederik Engelfeldt, CEO van Mathem's transportbedrijf KörHem. 

Mathem vind het vooral belangrijk om voorop te lopen bij duurzame ontwikkeling, omdat ze denken dat dit de wensen van hun klanten weerspiegelt. De gemiddelde aankoop is immers 25% biologisch, drie keer meer dan bij traditionele retailers.

Christer Carlberg van het projectteam: "Wij zijn een van de eerste voedselleveranciers in Europa, of misschien zelfs in de wereld, die een lichtgewicht koelwagen van 3,5 ton hebben ontwikkeld, aangedreven door elektriciteit in beide motoren. Het voelt goed een elektrische wagen te hebben ontwikkeld met vrachtruimte, vergelijkbaar met die van een gewone lichte vrachtwagen die bovendien ergonomisch is dankzij de lage instaphoogte in vrachtruimte en cabine."

MatHem is eigenaar van een volledige distributieketen, van bestelling en opslag tot koelwagens voor levering aan de deur van hun klanten. Het bedrijf levert in en rondom Stockholm, Göteborg en Malmö.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven