Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100 kg groenten in Zuid-Koreaanse bitterballen

Tijdens de Olympische winterspelen kun je in het Holland Heineken House in Zuid-Korea "gewoon" genieten van een bitterbal. Nou ja, "gewoon". Het is niet echt vrij eenvoudig om een snack als een bitterbal naar Zuid-Korea te importeren. De eisen die het land stelt zijn uitermate streng. Van Dobben heeft dan ook besloten om ter plaatse verse bitterballen te bereiden met lokale, Zuid-Koreaanse ingrediƫnten. "In Zuid-Korea gaan we wederom voor goud!", aldus Meesterkrokettenmaker Piet Brink.
 
 
120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 100 kilo groenten
In totaal zal de Meesterkrokettenmaker tijdens de Olympische Spelen meer dan 22.000 bitterballen draaien. Hiervoor gebruikt hij onder andere 120 kilo rundvlees, 100 kilo bloem, 60 kilo roomboter, 60 kilo groenten en 40 kilo ui, 60 kilo ei en 250 kilo paneermeel. "We gaan ter plekke het lokale rundvlees snijden, (450 liter) bouillon trekken en de kruidenmelange samenstellen. Samen met de bloem en de boter maken we - ook in Zuid-Korea - ragout voor de bitterballen met de topkwaliteit die Nederlanders van Van Dobben gewend zijn", vertelt Piet Brink. "Met de bitterballen willen we de Olympische sporters en hun supporters het gevoel van thuis geven. En we hopen natuurlijk dat we ook prominenten zoals misschien wel premier Mark Rutte of leden van het Koninklijk Huis kunnen laten genieten van een heerlijke Hollandse bitterbal."
 
 
Bron: Dutchcowboys
Publicatiedatum: