Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turn-key project uienverpakkingsbedrijf Idaho, USA

In de staat Idaho, in het Noord-Westen van de USA, is begin 2017 gestart om een compleet nieuw uienverpakkingsbedrijf te bouwen. Het gaat hier om bewaarplaatsen voor uien in kisten en tijdelijk opslag van te verpakken product en een grote verwerkingshal met installaties voor het verwerken en verpakken van de uien.



Er zijn 4 bewaarplaatsen uitgerust met de nieuwste QCC 160 compact koelers. Per cel wordt er 1.900 ton uien opgeslagen in kisten. In tegenstelling tot wat in Nederland gewoon is komen deze uien al behoorlijk droog binnen in de bewaring. De QCC's zijn voorzien van een luik waardoor er ook met buitenlucht geventileerd kan worden. Alle QCC's worden door een Vision Control klimaatcomputer aangestuurd.



De verwerkingsinstallatie is opgesplitst in een "vuil" en "schoon" deel. Het vuile gedeelte omvat het legen, reinigen en ontstaarten van de uien. Door het sorteren en verpakken in een aparte ruimte uit te voeren is deze ruimte eenvoudiger schoon te houden. In deze ruimte zijn de optische sorteermachine, bunkers, leestafels, wegers, verpakkers en palletiseermachines opgesteld.De totale invoer capaciteit is 50 ton uien per uur.

Dit complete turn-key project is uniek voor de regio (Noord Amerika) omdat deze lijn vele malen geavanceerder is dan wat in USA standaard is. Een verwerkingslijn met tussenopslag in bunkers is een nieuw concept in USA. Het volautomatisch wegen, verpakken en palletiseren van uien zorgt ook voor een aanzienlijke reductie in de benodigde hoeveelheid arbeid.

Bron: Tolsma
Publicatiedatum: