MSP kiest voor palletiseerlijnen Symach in nieuwe fabriek

Tholen - MSP Onions is gestart met de bouw van een sorteer- en verpakkingshal volgens het principe van Industrie 4.0. Tijdens de Fruit Logistica maakte de uienverwerker en exporteur bekend in de nieuwe fabriek te kiezen voor de palletiseeroplossingen van Symach."De laatste tijd hebben we met Onion Tech Alliance (OTA) veel gesprekken gevoerd om de fabriek van de toekomst te bouwen. Hieruit bleek telkens het belang van Eqontrol, de softwarelaag die alle machines in de fabriek in staat stelt om op een intelligente wijze met elkaar te communiceren. Hoewel Symach is aangesloten bij OTA, hebben we aan de verschillende leveranciers onze wensen op tafel gelegd. Je zoekt namelijk naar de beste machines per onderdeel. Maar op basis van hun ruime ervaring, met een hoge efficiëntiegraad in grote industriële projecten, goede referenties en de integratie met Eqontrol kwam Symach overtuigend als de beste uit de bus", vertelt Lindert Moerdijk van MSP Onions.


Lindert Moerdijk en John de Bat

Hoge capaciteit
"Extra voordeel is dat wij veel ervaringen hebben vanuit andere industrieën. Deze industriële aanpak sloot naadloos aan bij wat MSP voor ogen heeft in de nieuwe fabriek met volledige traceerbaarheid van hun producten en verregaande automatisering op de werkvloer", vertelt John de Bat van Symach. "Daarbij kunnen we een hoge capaciteit garanderen voor zowel grote als kleine verpakkingen. Vanwege onze ervaring hebben we goed zicht op de integratie in dit gigantische OTA-project. De gewenste mogelijkheden met Eqontrol zullen de grootste uitdaging vormen voor het project."

Symach gaat aan MSP een viertal complete lijnen verzorgen, met een snelle palletizer per lijn. De installatie staat voor het vierde kwartaal van 2018 gepland. "Vanuit het ERP-systeem kunnen data als barcodes en andere palletinformatie op het label worden geprint. We willen heel flexibel kunnen palletiseren om in te spelen op de vraag van de klant. Dankzij Eqontrol is een simpele klik straks genoeg om een complete productielijn om te stellen. Daarom kiezen we voor deze toekomstbestendige techniek", besluit Lindert. "En die kennis willen we graag delen. Ter zijner tijd zal de fabriek ook als showroom voor OTA en Symach fungeren."
Voor meer informatie:
John de Bat
Symach
Gerard Philipsweg 8
4538 DA Terneuzen
j.debat@symach.nl
www.symach.nl

MSP Uienhandel
Hertewnweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
lindert@msp-onions.nl
www.msp-onions.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven