Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verschil met normale vrachtwagen nauwelijks zichtbaar

Zelfrijdende trucks gaan de weg op

Deze vrachtwagen mag er dan wel heel gewoon uitzien: in werkelijkheid is hij verre van normaal. De truck is namelijk zelfrijdend. Hij werd ontwikkeld door Uber. 
 
Uber heeft al langere tijd interesse in zelfrijdende vrachtwagens en kocht in 2016 de start-up Otto. Op dat moment zagen de vrachtwagens van Otto er nog een beetje onhandig uit en waren ze aan alle kanten voorzien van uitstekende camera's. Dankzij de nieuwste technische ontwikkelingen is het verschil tussen een gewone en een zelfrijdende vrachtwagen inmiddels nauwelijks meer zichtbaar. 
 
Uber Advanced Technologies Group ontwikkelde een besturingssysteem dat erg lijkt op dat van hun zelfrijdende auto's. De ronddraaiende LiDAR maakt non-stop 360-graden scans van de weg. De vrachtwagens worden op dit moment getest op de wegen rond San Francisco. Het grootste vraagstuk is nu nog hoe je ervoor kunt zorgen dat andere weggebruikers vertrouwen hebben in de rijkunsten van het voertuig. 
 

Publicatiedatum: