GroentenFruit Huis organiseert seminar export Japan

Donderdag 22 maart organiseert GroentenFruit Huis het seminar 'Japan, het land van de rijzende kansen'. Het GroentenFruithuis informeert o.a. over de agro-ontwikkelingen in Japan, de consumptie- en retailtrends en de verschillende (fytosanitaire) groenten- en fruitdossiers.
 
Programma:
 
14.45 Ontvangst met koffie
15.00 Welkomstwoord Ad Klaassen, GroentenFruit Huis
15.05 Evert Jan Krajenbrink, Landbouwraad Japan
15.30 Wilco van den Berg, GroentenFruit Huis
15.50 Pauze
16.15 Marjan Folkers, NVWA
16.45 Junichi Tsushima, specialist Japanse tuinbouwmarkt
17.30 Afsluiting en borrel
 
Evert Jan Krajenbrink
Evert Jan Krajenbrink is de Landbouwraad in Tokio. Hij informeert o.a. over de werkzaamheden van de landbouwraad, agro-ontwikkelingen qua productie en handel in Japan, het Handelsverdrag tussen de EU en Japan en verschillende groenten- en fruitdossiers.
 
Wilco van den Berg
Welke rol spelen Nederlandse groenten en fruit op de Japanse markt? Wat teelt Japan zelf en welke producten worden grotendeels ingevoerd? Wat zijn hardlopers en wie zijn daarvan de belangrijkste leveranciers? De export van groenten en fruit van Nederlandse bodem bedroeg in 2017 bijna 7 miljoen kilo. Circa 85 procent hiervan bestaat uit paprika, maar de export van aardbei en tomaat naar Japan zit in de lift. Wilco van den Berg zal ingaan op de belangrijkste handelstrends, de rol van Nederland en de ontwikkelingen in de Japanse retail.
 
Marjan Folkers
Marjan Folkers (NVWA) vertelt tijdens de bijeenkomst meer over de fytosanitaire uitdagingen m.b.t. de export van verse groenten en fruit naar Japan. Wat is bijvoorbeeld het gevolg als een Medfly (Middellandse zeevlieg) wordt aangetroffen in een kas en in hoeverre bedreigt de Tuta absoluta de tomatenexport naar Japan?
 
Junichi Tsushima
Junichi Tsushima is specialist voor de Japanse tuinbouwmarkt en zal ingaan op de consumptie- en retailtrends in Japan. Wat zijn de ontwikkelingen qua consumptie en kookgedrag en zijn er verschillen per generatie? De Japanse consument is er van overtuigd dat ze voldoende groenten en fruit eten, maar is dat daadwerkelijk zo? Ook wordt er ingegaan op de retail. Waar en hoe vaak koopt de Japanner groenten en fruit en welk budget heeft men hier voor over? En hoe kijkt men aan tegen geïmporteerd product?
 
Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven