MSP Onions kiest unieke droogmethode

Binnenkort wordt het innovatieve uienpakstation van MSP in Nieuwdorp gebouwd. MSP kiest hierbij voor condensdrogen, ontwikkeld door Engie Refrigeration. Een unieke koelmethode die het mogelijk maakt buitenlucht onafhankelijk te drogen en waarbij gaskachels verleden tijd zijn. Hiermee verlaagt MSP niet alleen haar energieverbruik met 80% maar blijft ook de kwaliteit van de uien nog beter behouden. Door gebruik te maken van de restwarmte uit het droogproces en geen gebruik meer te maken van fossiele brandstoffen, droogt en koelt MSP duurzamer dan welk bedrijf ook. 

Altijd de gewenste bewaaromstandigheden
Alle processen van de fabriek van de toekomst zijn geautomatiseerd. De selectie van goede kwaliteit uien gebeurt met camera's die de slechte uien eruit pikken. De uien komen na aanvoer in een kistenmagazijn, waarin de uien worden gedroogd. Het bewaren gebeurt buitenlucht onafhankelijk. Marcel Bennink, senior projectleider bij Engie Refrigeration: "Het in eigen huis ontwikkelde besturingssysteem is zowel ter plaatse als op afstand via PC of smartphone te bedienen. Daarmee kan MSP altijd het gunstigste bewaarklimaat voor de uien creëren. Dankzij de toepassing van een natuurlijk koudemiddel is de condensdrooginstallatie bijzonder duurzaam. Condensdrogen is relatief nieuw in de uienmarkt, maar levert bij de eerste afnemers indrukwekkende resultaten op. Bij Custers drogen de uien nu twee maal zo snel!" Vooruitstrevend
Een deel van het magazijn van MSP is ingericht om groene – dus vroeg geoogste – uien te kunnen drogen. Bennink: "Om de uien snel te kunnen afzetten op de markt is de snelheid van het droogproces erg belangrijk voor MSP. Met het innovatieve condensdrogen heeft MSP een unieke voortrekkersrol in de markt. Volgens Bennink zal het niet lang duren voor andere bedrijven dit voorbeeld volgen. "MSP is zeer vooruitstrevend en daarom zijn we er samen van overtuigd dat de duurzame investeringen succesvol zijn. De vraag naar deze buitenlucht onafhankelijke innovatie stijgt, zeker na het slechte seizoen, dit najaar. Voor velen is dit de oplossing voor een hogere kwaliteit uien en tegelijk verduurzaming en kostenreductie." Voor meer informatie:
MSP Onions
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwsdorp
+31(0)11361 2370

Voor meer informatie:
Engie Refrigeration
Bredaseweg 231
4705 RN Roosendaal
+31(0)88 4844 000

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven