"Door scherpe concurrentie van de vele warenhuizen zijn kleine winkels verdwenen”"

Groenten en Fruit De Meyer combineert groot- en kleinhandel

Tholen – "Wij zijn de enige speciaalzaak in groenten en fruit in Deinze", vertelt Franky Meyer van groot- en kleinhandel Groenten en Fruit De Meyer. "De warenhuizen hebben de kleine winkels kapot geconcurreerd. Doordat wij rechtstreeks inkopen op de veiling kunnen wij onze prijzen laag houden." De combinatie groot- en kleinhandel vult elkaar goed aan volgens Franky. Wat er niet in de groothandel wordt gekocht, wordt in de winkel wel verkocht. En als het rustig is in de winkel, is het meestal drukker in de groothandel. "Geen enkel van onze groothandel klanten vond het een probleem dat we zijn begonnen met de winkel. Het is niet leefbaar met groothandel alleen", zegt de handelaar.De Meyer vindt het belangrijk om zoveel mogelijk Belgisch groente en fruit aan te bieden. "Het is belangrijk om de nationale teelt te steunen door die producten ook te kopen. Over een tijdje begint het seizoen terug van de voorjaarsproducten zoals asperges, aardbeien en bloemkool. Dan gaat de verkoop weer flink omhoog." Franky ziet steeds meer dat klanten het belangrijk vinden waar de groenten en fruit vandaan komen. "We hebben verschillende appelrassen, maar de Belgische Kanzi doet het erg goed omdat deze van eigen bodem komt en veel klanten dit belangrijk vinden."

"De mensen hebben steeds meer productkennis, ik denk dat dit komt door de talrijke kookprogramma's op televisie. Zo leren ze ook de vergeten groenten terug kennen, als ook nieuwe groenten. De broccoli is ook veel meer in trek dan een aantal jaren geleden." De Meyer probeert een zo breed mogelijk assortiment van producten aan te bieden. Ook proberen ze mee te gaan met de actualiteiten op het gebied van groenten en fruit. "We zien tegenwoordig dat er meer exotisch fruit en bijzondere kruiden worden gevraagd, we vinden het belangrijk om deze daadwerkelijk aan te kunnen bieden aan onze klanten," vertelt de AGF-handelaar.

Dit jaar bestaat De Meyer 50 jaar en dit wordt gevierd tijdens Pasen. "Tegenwoordig run ik de zaak samen met mijn zus, maar onze vader is ook nog steeds werkzaam in het bedrijf. Onze vader is trots dat het familiebedrijf zo goed loopt. We vinden het daarom belangrijk om ons 50-jarig bestaan goed te vieren, met een hapje en een drankje voor onze klanten," zegt Franky."Ondertussen zit ik al 26 jaar in de firma en is er al veel veranderd, de mensen zijn mondiger geworden en het is niet altijd even gemakkelijk om goed te doen voor iedereen. Er is veel meer tijdsdruk om iedereen zo vlug mogelijk te bedienen. Maar ik denk wel dat ik toch tevreden mag zijn van ons team en dat we de klanten zoveel mogelijk proberen in de watten te leggen. We hopen dit nog vele jaren verder te kunnen doen", besluit Franky.

Voor meer informatie:
Groenten en Fruit De Meyer 
Guido Gezellelaan 18
9800 Deinze
+32(0)93 863 510


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven