Mohamed Shaaban, Garlico Xompany

"Egypte: "Echte concurrentie in knoflookhandel creëren"

Mohamed Shaaban, directeur van het Egyptische im- en exportbedrijf Garlico Company, begaf zich zeven jaar geleden op de knoflookmarkt. "Ik had wat Egyptische partners gevonden die over grote percelen beschikten. We wilden echte concurrentie binnen de sector creëren, met name voor Chinese, Spaanse en Argentijnse knoflook." Het bedrijf produceert jaarlijks 3.000 ton. Mohamed: "We hebben meerdere verpakkings- en verwerkingsstations, waar we dagelijks tot wel 100 ton knoflook kunnen verwerken."


De witte knoflook wordt gedroogd in de zon

"Al onze knoflook wordt geteeld in Boven-Egypte, waar we over ons eigen land, pakstations, bedrijven en huizen beschikken. We kunnen de kwaliteit van onze producten eenvoudig onder controle houden." Volgens Mohamed biedt Egyptische knoflook diverse voordelen. "Knoflook uit Egypte is pittiger dan bijvoorbeeld Chinese. Daarnaast heeft het een hoog oliegehalte en bevat het geen residuen van gewasbeschermingsmiddelen of aarde. De knoflook is bovendien geschikt voor de productie van medicijnen."

De rode knoflook wordt in blauwe netzakken verpakt

Garlico Company exporteert naar landen over de hele wereld. Mohamed: "We exporteren naar Brazilië, Taiwan, Bangladesh, Pakistan, Rusland, Zweden en Arabische landen zoals onder andere Dubai, Oman en Saoedi-Arabië. Dit jaar is de vraag vanuit Amerika, Canada, Maleisië en Vietnam ook enorm." Mohamed is op zoek naar nieuwe klanten in deze landen maar ook in Polen en Australië. 

Niet alle producten van Garlico Company worden geëxporteerd. Er wordt ook veel op de Egyptische markt verkocht. "Knoflook is één van de basisingrediënten in de Egyptische keuken en wordt in tal van gerechten gebruikt." 


Mohamed met Taiwanese klanten

Garlico Company heeft een breed productaanbod. Mohamed: "De knoflookhandel is veel beter dan die van andere tuinbouwproducten. Voor iedere order voor tomaten, aardappelen of fruit die we binnen krijgen, komen er wel tien voor knoflook binnen."


Gele en rode uien

Een ander succesvol product van het bedrijf zijn gele en rode Egyptische uien. "Ze zijn van hoge kwaliteit en wereldwijd zeer populair."


Mohamed samen met andere Egyptische handelaren

Mohamed heeft hoge verwachtingen voor dit seizoen. "We kunnen een concurrerende kwaliteit leveren en de prijzen zijn veel beter dan vorig jaar. Er is bovendien een sterke vraag uit Canada, Australië, Brazilië, Pakistan en Europa." Mohamed levert paarse en witte knoflook. De witte knoflook bevat ongeveer 20 tot 25 teentjes per bol en bij de paarse knoflook zijn dit 8 tot 12 teentjes, die wel veel groter zijn. "Paarse knoflook is veel duurder. We bieden onze knoflook in verschillende klassen aan en voegen extra gewicht aan onze verpakkingen toe voor het geval er gewichtsverlies tijdens het transport optreedt." 


Verse paarse knoflook in kleine netzakken

Voor meer informatie:
Garlico Company
Mohamed Shaaban

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven