Blockchain en cryptocurrencies bieden kansen voor handel

Grote importeurs van bederfelijke producten verwachten dat de blockchain technologie en de cryptomunten in de volgende tien jaar wijdverbreid zullen zijn. Op de recente TPM conferentie in Long Beach betoogde Chayenne Wiskerke, CEO Wiskerke Onions, dat de cryptocurrencies potentieel een van de grootste uitdagingen waarmee haar bedrijf geconfronteerd wordt, kan oplossen.

"Ten minste 40% van onze handel is met Afrika en de grootste uitdaging is een gebrek aan liquiditeit van veel landen. We hebben veel problemen om betalingen binnen te krijgen en, hoewel het momenteel nog een brug te ver is om cryptocurrencies in te zetten, ben ik er vrij zeker van dat we in vijf tot zes jaar digitale munten zullen gebruiken voor de betalingen."

"Het zal allemaal gedaan worden via een geautomatiseerd systeem. Orders worden automatisch geplaatst, zeker door de retail, en we testen nu al een systeem waarbij ik de verkopen van de retailers kan zien die onze productie zal stimuleren en ik orders moet voorbereiden."

Eerder nam Wiskerke Onions als één van de eerste Maersk's Remote Container Management in gebruik. Daarmee kan de exporteur de condities in de containers monitoren terwijl ze onderweg zijn. Chayenne ziet veel mogelijkheden voor automatisering: "Neem bijvoorbeeld transport. Op het moment dat een container aankomt bij een klant en de kwaliteit goed is, dan zou de betaling automatisch moeten gaan."

Thomas Eskesen, voormalig directeur bij Maersk Line en nu werkzaam als onafhankelijk consultant, ziet ook potentieel voor de digitale munten. Zeker in landen met een lage liquiditeit zouden deze munten "zeer waardevol" zijn. Chris Swartz, directeur van het Amerikaanse AJC International, waarschuwt echter dat er nog veel drempels zijn voordat exporteurs deze technieken kunnen vertrouwen.

Tegen de Theloadstar.co.uk zei hij: "Ik denk dat er nog veel uitgezocht moet worden. Conceptueel is het heel aantrekkelijk, maar vanuit het standpunt van een handelaar, handelen we niet in valuta omdat we al voldoende risico lopen met de goederen zelf. Het moet een stabiel platform zijn voordat we ons comfortabel voelen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven