Beurs met regionaal karakter die landelijk veel belangstelling trekt

Fotoverslag vakbeurs Viva Fresh in Texas

De Viva Fresh Expo was dit jaar wederom een intiem en regionaal evenement, gericht op het ontwikkelen van de mogelijkheden in het zuidwesten van de Verenigde Staten en Mexico. 

Deze jaarlijks terugkerende vakbeurs vond op 7 april voor de vierde maal plaats in het JW Marriott Hill Country Resort in San Antonio in Texas. De exposanten presenteerden een breed scala aan producten maar tropische en exotische AGF voerden duidelijk de boventoon tijdens deze vakbeurs. Zo'n 1.600 bezoekers waren op de beurs aanwezig, waarvan bijna 350 kopers uit de foodservice- en retailbranche. "We hebben het aantal bezoekers uit de retail en foodservice met 200% zien toenemen sinds we in 2015 met deze vakbeurs begonnen," vertelt Dante Galeazzi, voorzitter van de Texas International Produce Association. Het aantal exposanten dat aan deze vakbeurs deelneemt is beperkt tot 168.

"De geweldige opkomst speelt een belangrijke rol voor de exposanten en maakt deze beurs tot een geweldig evenement," vertellen Gary Caloroso en Kristina Lorusso van Giumarra. "Hoewel de vakbeurs zich als een regionaal evenement profileert, weet zij de aandacht van potentiële kopers in het hele land te trekken. Het is mijn favoriete vakbeurs," voegt Lorusso er aan toe. 

Klik hier voor het fotoverslag van de exposanten en bezoekers van de vakbeurs.Waardevolle gesprekken
"De opzet van deze vakbeurs maakt het mogelijk waardevolle gesprekken met klanten aan te gaan," legt Ajit Saxena van Mucci Farms uit. "Dankzij de ongedwongen sfeer en het beperkte aantal standhouders is er meer tijd om een praatje te maken. Ik waardeer het gelijke speelveld," voegt Saxena er aan toe waarmee hij doelt op het feit dat alle stands dezelfde afmetingen hebben. 

"Als kasteler uit Texas vind ik dat deze show ons de kans geeft om te laten zien wat wij doen," vertelt Lyra Vance van Village farms. "Het is meer dan alleen vakbeurs. Gedurende de drie beursdagen zijn er nog volop andere mogelijkheden om contacten te leggen en dat maakt de Viva Fresh Expo tot zo'n geweldig succes."

Klik hier voor het fotoverslag."De organisatoren van de vakbeurs hebben er goed aan gedaan om retailers uit te nodigen," vertelt Leslie Simmons van Dave's Specialty Imports. "Er is een uiteenlopende mix van kopers uit het hele land aanwezig en sommigen zijn zelfs uit Canada gekomen," vervolgt Simmons. De activiteiten die rondom de vakbeurs georganiseerd worden houden iedereen bij elkaar."

Innovations showcase
Dit jaar vond tijdens de Viva Fresh Expo de Innovation Awards Showcase plaats die bedoeld is om de beste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingen, productontwikkeling, voedselveiligheid, machines, software en technologie binnen de sector onder de aandacht te brengen. Een apart fotoverslag van de innovaties zal in de loop van deze week gepubliceerd worden. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven