Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
East-West Seed Philippines

Uienteelt op de Filipijnen neemt toe

De uiensector op de Filipijnen is veelzijdig en brengt premium uien voort die in heel de archipel kunnen worden geteeld. Veel rijsttelers zijn al overgestapt op de teelt van dit gewas vanwege de hogere inkomsten. Een grote teler opperde de vraag waarom het land nog steeds uien importeert terwijl de groente overal in het land zelf geteeld kan worden. Hij voegde er aan toe dat de smokkel vanuit omliggende landen ook een grote bron van zorg is. 

In 1982 opende de Nederlandse zaadleverancier Simon Nanne Groot samen met de Filipijnse zaadhandelaar Benito Domingo het eerste zaadonderzoeksinstituut in Lipa, Batangas. Het tweetal introduceerde zaden van hoge kwaliteit in Zuidoost-AziĆ«. Drie decennia later introduceerde East-West Seed Philippines nieuwe groentenrassen, waaronder uien, bij lokale telers die deze getest hebben in hun teeltgebieden. Telers lijken in het bijzonder belangstelling voor de uienrassen te hebben. 

Met name telers in de Cagayan Valley, ook wel de 'rijstschuur' van de Filipijnen genoemd, zijn ervan overtuigd dat dit gewas hen goede inkomsten op zal leveren. In een interview met BusinessMirror.com, vertelt Denia Fragata van de landbouwraad in Aritao dat de stad 850 uientelers telt verdeeld over negen dorpen die over een gezamenlijk areaal van 350 hectare beschikken.
Publicatiedatum: