Containerrederij MSC neemt geen nieuwe opdrachten voor Iran aan

Vorige week hebben MSC en Maersk Line hun beleid ten aanzien van Iran aangepast nadat de Verenigde Staten uit het internationale nucleaire akkoord stapten. MSC heeft laten weten geen nieuwe orders voor Iran aan te nemen vanwege het besluit van de Verenigde Staten om opnieuw sancties tegen het land in te stellen. MSC heeft haar klanten meegedeeld dat het geen diensten meer van en naar Iran aanbiedt. 


Hellenicshippingnews.com citeerde een verklaring van MSC: "Hoewel MSC geen orders meer voor het verladen van producten van en naar Iran accepteert, zullen we bepaalde ladingen die buiten de sancties vallen gedurende de afwikkelingsperiode blijven vervoeren, met name met betrekking tot de import van voedingsmiddelen."

 
Zowel MSC als Maersk hebben Iran bediend met derde partij feederschepen via de overslag-hub in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten. Iran is afhankelijk van de overzeese handel voor zowel de import als de verkoop van andere producten dan olie. Ook in de periode voor de internationale sancties in 2016 werden opgeheven, werd het land geplaagd door logistieke problemen.

De Iraanse havens en verladers, waaronder Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) en het olietankerbedrijf NITC, zullen met ingang van 4 november opnieuw door Washington op de zwarte lijst worden geplaatst. Het Deense olietankerbedrijf Torm maakte deze week ook bekend geen nieuwe orders meer voor Iran aan te nemen vanwege de dreigende Amerikaanse sancties. 
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven