"Vergaande gevolgen voor fruithandel"

Nationale staking vrachtwagenchauffeurs legt delen Brazilië lam

De nationale staking voor een onbepaalde periode van truckers, afgekondigd door de Braziliaanse Vereniging van Truckers (Abcam, Associação Brasileira dos Caminhoneiros), heeft dinsdag 22 mei 2018 de haven van Santos, de grootste in Latijns-Amerika, bereikt. Abcam heeft als fundamentele eis, dat de regering van Michel Temer belastingdruk op diesel verlaagt, waarvan de prijs in de afgelopen 10 maanden met meer dan 56 procent is gestegen als gevolg van het beleid dat in dit verband is aangenomen door staatsbedrijf Petrobras.
 

 
Nederlanse fruitimporteurs spreken van een drama. "Dit gaat vergaande gevolgen hebben komende week omdat van en naar de havens haast geen transport meer mogelijk is. Ook vliegverkeer gaat hier hinder van ondervinden omdat het kerosinetransport naar het vliegveld hier ook last van heeft. Containers kunnen niet uitgehaald worden om goederen in te laden, maar ook die al klaar staan bij pakhuis kunnen niet weg."
 
De toegang van vrachtwagens tot de havenfaciliteiten kwam in gevaar door de actie van de demonstranten, waarvan de protesten nu gevoerd worden in 19 staten en het Federaal District.Temer zelf heeft een spoedvergadering bijeengeroepen met een deel van zijn kabinet om de kwestie aan te pakken en aan het einde daarvan werd aangekondigd, dat dinsdag de besprekingen op een vergadering van de ministers van Financiën, Mijnen en Energie met de president van Petrobras, Pedro Parente, zullen worden hervat.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven