Internationale fotoreportage London Produce Show

Tholen - Afgelopen week werd de vijfde editie van de London Produce Show gehouden in het Grosvenor Hotel in hartje Londen. Het event duurde zoals voorheen drie dagen met een conferentie dag, beursdag en rondleidingen op de laatste dag. 


Bernie Niehaus, Lisa Cooper, Marcel Verleg en Emma Reeson van Karsten UK


Foodservice Industrie Conferentie 
De sprekers op de conferentie keken naar de toekomstige voedingstrends en de rol van vers in gezondheid. Ook waren er demonstraties van chefs en paneldiscussies.

Beursdag
De beurs kende een erg drukke morgen met veel bezoekers, in de middag verdween de drukte geleidelijk aan. Dit jaar waren er een hoop nieuwe standhouders, maar ook stands die al vijf jaar op de beurs vertegenwoordigd zijn. Holland Paviljoen
Uit Europa waren er bedrijven uit Nederland, België, Spanje en Italië. Net als de voorgaande jaren waren er weinig Nederlandse en Belgische standhouders. Vanuit België was enkel Coöperatie Hoogstraten aanwezig. De Nederlanders stonden op het Holland Paviljoen en enkele bedrijven deelden een stand zoals Coolfresh en Scherpenhuizen. Van de bezoekers was een klein deel Nederlands of Belgisch. Wout Roovers was aanwezig voor Special Fruit en er waren afgezanten van Door Partners en Haluco.


Luc Bruneel van Coöperatie Hoogstraten en Wout Roovers van Special Fruit


Hugo A-tjak (Door Partners), Richard van den Bulk en Alex Boers van Haluco

Zuid-Amerika
Zuid-Amerika was goed vertegenwoordigd op de beurs door standhouders uit Chili, Colombia, Peru, Ecuador en de Dominicaanse Republiek. 
Het Chileense citruscomité was aanwezig en ze verwachten dit jaar een toename van het exportvolume. Uit Colombia waren er twee grote exporteurs, een avocado- en een ananasexporteur. 
Peru en de Dominicaanse Republiek waren aanwezig om hun landen te promoten en potentiële kopers te verbinden met bedrijven uit hun land. Dit jaar was er voor het eerst een avocado exporteur uit Ecuador op de beurs. 


John Cockle en John Manwaring van Chiquita

De Verenigde Staten werd door een aantal bedrijven en associaties vertegenwoordigd. Zuid-Afrika presenteerde zich samen met hun Britse partners. Veel Britse bedrijven doen al jaren mee met het event, maar er waren ook wat nieuwe gezichten te zien. 


Activiteiten
De Media Masterclass werd donderdag middag gehouden voor Dr Rupy Aujla, oprichter van de Doctor's Kitchen en gaf een presentatie en demonstratie.

Op vrijdag werden de retail- productie-, groothandel- en Reynolds Food Service tour georganiseerd door Wilkin & Sons en New Spitalfiels Market. 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven