Weinig optimisme bij Chinese knoflooksector

De Chinese sector voor koelopslag van knoflook heeft in 2017 zware verliezen geleden. Hierdoor heeft het merendeel van de bewaarbedrijven in China ernstige twijfels bij het winstgevend vermogen van knoflook voor het jaar 2018.

Daarnaast was er in 2017 sprake van een overschot aan knoflook. De totale oogst van nieuwe knoflook is in 2018 jaar op jaar toegenomen met 15%. Op basis hiervan zijn bewaarbedrijven over het algemeen niet echt optimistisch over de komende knoflookoogst. De geraamde marktprijs voor knoflook is niet hoog. Handelaren zullen naar verwachting hun bewaarkosten proberen te verlagen om het risico op de markt te verminderen.

Daarnaast is er nog een andere factor die de prijs be├»nvloedt. De massale productie van gedroogde knoflook geeft een sterke basis voor de knoflookprijzen. Hierdoor is een situatie ontstaan, waarin de markt voor nieuwe knoflook lage prijzen blijft hanteren. Voorlopig is er weinig ruimte voor de knoflookprijzen om nog verder te zakken. In juni is er feitelijk weinig nieuwe knoflook in bewaring opgenomen. Bewaarbedrijven bereiden daarom een gecentraliseerd opslagpunt voor. Verder zal de vraag vanuit het buitenland weer toenemen.

Juli stabiel, augustus mogelijk chaotisch
Prognoses stellen dat de vraag in juli significant toe zal nemen ten opzichte van juni. Dit zal leiden tot een sterke omzettoename.

Ondanks dat wordt er dit jaar uitgegaan van lage prijzen uit de bewaring. Het is daardoor moeilijk voor verse knoflook om qua prijs te herstellen. De knoflookmarkt blijft waarschijnlijk stabiel met een lage prijs, die hooguit een beetje zal schommelen. De prijzen in augustus worden voornamelijk bepaald door het volume dat niet in bewaring is opgeslagen. Als er buiten de bewaring sprake is van een groot overschot, kan in augustus een chaotische situatie op de markt ontstaan.
Areaal krimpt in
Wat de knoflookprijzen voor 2018 betreft is er weinig ruimte voor speculatie in juli en augustus. De winstmarge voor knoflook in koelopslag is voornamelijk afhankelijk van de massa-productie van gedroogde knoflook, dat ervoor zorgt dat het aanbod aan verse knoflook kleiner wordt. Tegelijkertijd wordt verwacht dat het areaal knoflook in 2018 fors verminderd, zodat de knoflookprijzen van het jaar erop toe kunnen nemen.

Greenstream is al meer dan 10 jaar actief in de knoflooksector. Als zodanig heeft het bedrijf een sterk inzicht in hoe de Chinese knoflooksector werkt. Het bedrijf zal in de toekomst streven naar relaties die zowel voor het bedrijf zelf als voor de klant gunstig uitpakken. Ook wil het bedrijf zich hard maken voor de gezonde ontwikkeling van de knoflooksector. 

Contact-informatie:
Victor
Jining Greenstream Fruits & Vegetables Co.,Ltd
+86 537 2079 922Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven