Uientelers ‘springen’ van de Euromast

Vrijdag 29 juni jl. was het zover. De 50 prijswinnaars van de telersactie Grow Hy Go Hy, gingen abseilen of tokkelen van de Euromast.

Eerst met de lift naar het platform op 100 meter hoogte. Na een uitgebreide instructie was het tijd om de uitdaging aan te gaan! Aan de ene kant van de Euromast ging men abseilen en aan de andere kant tokkelen. Beide activiteiten zorgden voor veel klamme handjes en knikkende knieƫn.


 Prijswinnaars van de telersactie Grow Hy Go Hy genieten van het uitzicht van de Euromast tijdens het abseilen.


Abseilen
Na het omdoen van een gordel, de handschoenen aan en een uitgebreide instructie was het tijd om over de rand te klimmen. Het abseilen van de Euromast is een zogenaamde vrije abseil; je zet je niet af tegen een wand, maar hangt helemaal vrij aan een touw. Dit leverde leuke beelden op in het restaurant eronder waar veel toeschouwers stonden te kijken. Het was prachtig weer, dus er kon volop genoten worden van het geweldige uitzicht.


 Prijswinnaars van de telersactie Grow Hy Go Hy komen met een enorme adrealine kick en een 'big smile' beneden.

Tokkelen
Dit is het afdalen aan een diagonaal gespannen lijn; een soort kabelbaan waarbij je met een enorme snelheid naar beneden suist. Met behulp van een katrolsysteem worden er lijnen strakgespannen tussen het platform op de Euromast (op 100 meter hoogte) en het veld beneden. De snelheid wordt bepaald door de zwaartekracht en kracht waarmee er afgeremd wordt. Binnen 15 seconden sta je weer beneden!

Hoewel sommige prijswinnaars van tevoren nog twijfelden, is uiteindelijk iedereen de uitdaging aangegaan. Eenmaal beneden was de dikke glimlach niet meer van de gezichten te krijgen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven