Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voeding krijgt plek in opleiding geneeskunde Amsterdam

Een duidelijke plek voor voeding in het geneeskunde-curriculum. Het nieuwe keuzevak, dat begin april van start is gegaan, draagt de naam Diometer. Een samentrekking van Diogenes en Demeter, de goden van vruchten, landbouw, oogst en graan", zegt internist/endocrinoloog Maarten Soeters. "Een vak voeding van deze omvang is landelijk uniek. Diometer is met 43 studenten het grootste keuzevak voor tweedejaars geneeskundestudenten binnen het AMC."



Eigen collegereeks
Aandacht voor voeding en leefstijl in het geneeskundeonderwijs is een must, daarover zijn betrokkenen het al langer eens. "Niemand twijfelt er meer aan dat goede voeding wezenlijk kan bijdragen aan het zelfherstellend vermogen", bevestigt de arts. Naast Diometer loopt er ook een collegereeks voor studenten buiten het curriculum om kennis met de basisprincipes van voeding & leefstijl in relatie tot ziekten. "Die collegeserie is meer gericht op bewustwording dan op verdieping, wat ook moeilijk anders kan in één avond per week. Diometer bestrijkt drie maanden en omvat wekelijks 7 contacturen, naast de practica en overige sessies. In die periode doen studenten concrete kennis op die ze kunnen toepassen bij hun patiënten. Echt een andere insteek dus."

Meer informatie
Publicatiedatum: