"Val Turkse lira levert ons meer op"

De Turkse lira is het afgelopen weekeind flink gedaald en de Turkse centrale bank heeft bekend gemaakt er klaar voor te zijn alle noodzakelijke maatregelen te nemen om financiƫle stabiliteit na de val te garanderen.

De val van de Turkse munteenheid is het resultaat van presidents Trumps verdubbeling van de tarieven op Turks staal en aluminium. Turkije weigerde om een Amerikaanse dominee die al bijna twee jaar vast zit vrij te laten.De val van de Turkse lira is niet helemaal verschrikkelijk vertelde Riza van het Turkse exportbedrijf Hatipoglu met een grijns aan FreshPlaza: "Wij verkopen onze producten voor euro's en dollars, dus deze val heeft geen negatief effect op ons. De val van de lira levert ons nu juist meer geld op, dus wij maken ons geen zorgen!"

Mocht de Turkse lira blijven dalen, dan kan dit voor het volgende seizoen wel gevolgen hebben. Riza denkt dat de prijs hetzelfde zal blijven voor degenen die Turkse kersen importeren, maar het leven van de telers kan moeilijker worden. "Voor ons exporteurs betekent het dat we meer krijgen omdat we in euro's en in dollars handelen."

Voor meer informatie;
Mr. Muhsin Riza
Hatipoglu
Tel: +90 530 552 83 06
Email: riza@hatipoglutarim.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven