Een jaar uit het leven van de oudste groenteboer van Nederland

Première 'Van verlies kun je niet betalen' op 8 september

Op zaterdag 8 september beleeft de documentaire 'Van verlies kun je niet betalen' haar première op het internationale filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Presentatie is in handen van Hanneke Groenteman. 'Van verlies kun je niet betalen' is een ontroerend en humoristisch portret van de oudste groenteboer van Nederland en zijn vrouw die met hart en ziel hun zaak bestieren en niet van ophouden willen weten. De film zal 16 keer te zien zijn tijdens het festival dat loopt van 7 tot en met 16 september.


De groentezaak van Adrie en Francien Trimpe in de oude binnenstad van Vlissingen bestaat reeds 65 jaar. Ze zijn beiden zeer slecht ter been, maar Adrie werkt nog steeds 14 tot 16 uur per dag. Net voordat zij in 1957 trouwden, gingen ze voor de eerste en laatste keer op vakantie. Daarna is het er nooit meer van gekomen. Hard werken is hun credo. Ada, de veel jongere zus van Adrie, werkt bijna dagelijks mee in de winkel. Ze maakt zich zorgen als ze straks drie maanden naar Zuid-Frankrijk gaat. Houden Adrie en Francien het nog vol of zullen ze de winkel moeten sluiten?

Een film (64 min) van Helge Prinsen & John Albert Jansen
Film by the Sea van 7 t/m 16 september
Cinecity CCXL
Spuikomweg 1
4381 LZ Vlissingen
Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Beste Adrie,
De oudste groenteman van Nederland wordt je nu genoemd. Ik weet nog dat je 35 jaar geleden voor ons kocht op veiling Middelburg, altijd een paar kistjes te veel dat is handel jongen zei je dan. Ik ben al 35 jaar weg uit de handel in Zeeland maar ben je altijd blijven volgen. Je heb nu toch mooi de groente en fruithandel in Vlissingen op de kaart gezet. Geniet samen met je vrouw van de jaren die je gegund zijn.
Kees Smits Floor Trading BV Middelburg

kees smits, pijnacker - 2018/09/03 09:52:34.000© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven