Jan van Dongen (VDH) over overname warehouse-activiteiten Mooy in Breda (Hazeldonk):

"Hier kunnen we onze klanten van nog meer added value services voorzien"

Tholen - Dinsdag 14 augustus werd het faillissement over Mooy Logistics uitgesproken. Hoewel er veel belangstelling uit binnen- en buitenland was voor een doorstart, werd er pas vrijdagavond 31 augustus witte rook gesignaleerd. De Waddinxveense warehouse-activiteiten in Waddinxveen en de transportactiviteiten werden overgenomen door de Oostenrijkse logistieke dienstverlener Gartner GK. VDH The Freight Managers, sinds 1 januari 2017 een combinatie van Van Dongen & Heerschap, Heestermans Logistiek, Fruit Forwarders Europe en VDC Logistics, neemt de warehouse-activiteiten van Mooy in Breda (Hazeldonk) over. Het pand in Breda telt 18.500 m2 vloeroppervlakte, waarvan 3.000 m2 verdiepingsvloer, inclusief een speciale koudezone voor zachtfruit

Ook van directeur Jan van Dongen van VDH had de deal eerder beklonken mogen zijn. "Blijkbaar begrijpt niet iedereen in deze business dat je snel moet kunnen schakelen. Als het aan mij lag, waren we er minstens een week eerder uitgekomen". Toen Mooy failliet werd verklaard, was Jan er al snel bij om zijn interesse voor de locatie Hazeldonk aan de curatoren kenbaar te maken. "De transportactiviteiten zijn voor ons geen optie geweest, maar de warehouse-activiteiten in Breda vormen een welkome aanvulling op onze locaties in Moerdijk en Barendrecht. Zo kunnen we onze klanten van nog meer added value services voorzien."

"Het pand in Hazeldonk beschikt over een grote ompakruimte en daarnaast heeft een van onze klanten de beschikking over een moderne rijpingsfaciliteit met drielaagse rijpkamers. In samenwerking met onze partners kunnen we deze activiteiten in de toekomst verder uitbreiden. We begeven ons in een groeimarkt, want afgelopen jaar was er in een Nederland een extreem tekort aan koelruimte. Wij voorzien dat de volumes niet af zullen nemen de komende jaren en zijn met onze warehouses in Moerdijk, Barendrecht en Breda klaar om onze klanten te ontzorgen in het totale logistieke proces", vertelt Jan. Een groot gedeelte van de kantoorruimte in Breda wordt al onderverhuurd.

VDH neemt ongeveer 20 personeelsleden van Mooy Logistics over, die werkzaam waren in het warehouse in Breda en een aantal mensen die op de locatie Waddinxveen betrokken waren bij de commerciƫle en operationele afhandeling. "Dat was voor ons een logisch gevolg van de overname. Zonder goed personeel kun je geen business runnen", verklaart Jan. "Ik ben blij dat de doorstart nu een feit is en hoop dat we er met z'n allen weer een mooi bedrijf van kunnen maken, net zoals het vroeger was!"

Voor meer informatie:
VDH The Freight Managers
Tel: +31 187 685080
jan@vdhcompany.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven