Nieuwe overlaadcombi en bekerpootmachine presentatie tijdens Potato Europe'18

Tijdens de komende Potato Europe'18 zullen overlaadcombi Field Loader 240 en bekerpootmachine CP 22 Farmer worden gepresenteerd. De Field Loader 240 heeft een hoge reinigingscapaciteit op het veld. De CP 22 Farmer is interessant voor aardappeltelers met een kleiner areaal. Deze nieuwe machines zullen te zien zijn bij stand GD69 van Dewulf. Dewulf geeft daarnaast talrijke rooi- en pootdemonstraties tijdens de beurs met de Miedema Structural 4000, de Kwatro, de RF3060 en de Torro.

Field Loader 240
De Field Loader 240 is de oplossing voor wie product efficiënt op het veld wil reinigen. Deze compacte standalone overlaadcombi combineert een hoge reinigingscapaciteit met gebruiksgemak en productvriendelijkheid. De Field Loader 240 dringt het aandeel grond en afval terug bij het overladen op het veld en heeft de volgende eigenschappen: geschikt voor wegtransport; een 4-delige afvoerelevator met een extreem groot zwenkbereik; een leestafel en een ingebouwde, ultrastille dieselgenerator.De bunkervloer en de rollenunit van de Field Loader 240 zorgen voor een goede productstroom en de nodige reiniging, de 10 reinigingsrollen voor de reinigingscapaciteit. De geïntegreerde, zwenkbare afvalband is daarnaast eenvoudig uit te klappen naar de gewenste positie. Daarmee kan uitgezeefde grond of afval naar een centrale plaats naast de machine worden afgevoerd. Verder heeft de machine een brede, 4-delige en productvriendelijke afvoerelevator met een groot zwenkbereik van 120° (60 links + 60 rechts) en een ver aflegbereik in de vrachtwagen.CP 22 Farmer
De nieuwe CP 22 Farmer, een gedragen 2-rijige bekerpootmachine, is een lichtere en goedkopere machine dan de huidige CP 22. Toch is deze pootmachine duurzaam, omdat ze hetzelfde sterke frame van de CP 22 gebruikt. De nieuwe CP 22 Farmer is vooral geschikt voor kleinere rijafstanden (61 -76 cm).
Deze CP is voor professionele aardappeltelers met een klein of specialistisch areaal die willen poten met betrouwbaarheid en precisie. Iedere CP is uitgerust met het Miedema-pootelement. De gedragen 2-rijige pootmachine heeft een bunker van 550 kilogram. Daarnaast vereist de CP 22 Farmer slechts een lichte tractor, wat gunstig is voor de bodemdruk tijdens het poten. De machine is open en toegankelijk, en laat zich daardoor makkelijk onderhouden.

Poot- en inschuurtechniek
Het aanbod poot- en inschuurtechniek van Dewulf wordt ook gepresenteerd. Te zien zijn een getrokken Miedema Structural 4000, een Structural 30 en MB 33.De Miedema Structural 4000 is een gedragen of getrokken 4-rijige snarenbedpootmachine die pootnauwkeurigheid, een hoge rijsnelheid (tot 11 km/u) en aardappelvriendelijkheid combineert.De Structural 30 is een getrokken 3-rijige snarenbedpootmachine die standaard 3 rijen in een bed poot. De innovatieve technologie die in deze machine is ingebouwd, helpt rollende aardappelen op het snarenbed te vermijden en is aardappelvriendelijk.De MB 33 is een kistenvuller met een capaciteit van 40-60 kisten per uur. Kisten worden met de MB 33 deels laagsgewijs en homogeen gevuld door middel van een ingebouwde productsensor. Door het homogeen vullen van de kisten is er een gelijkmatige ventilatie in de kist wat goede aardappelkwaliteit garandeert.

Rooiers
Qua rooiers brengt Dewulf dit jaar de Torro, de RF3060 en de Kwatro mee.De Torro is de nieuwste zeefbandrooier van de fabrikant en zal tijdens Potato Europe voor het eerst demorijden op een beurs. Het is een lichte, getrokken 2-rijige zeefbandrooier met speciale aandacht voor aardappelvriendelijkheid en zo ook voor productkwaliteit. De Torro heeft een gekromde, aardappelvriendelijke, loofband en de Inclino Master-technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat de rooiunit voortdurend parallel blijft aan het veld terwijl de rooier steeds horizontaal gehouden wordt. Zo wordt de rentabiliteit verhoogd en productschade vermeden. De zeefketting 1 is hydraulisch aangedreven waardoor de snelheid 100% variabel is.De Kwatro is een zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier. De rooier beschikt over een 11 ton-bunker en heeft de laagste bodemdruk per cm2 in de markt.De RF3060 is een zelfrijdende 2-rijige zeefbandrooier en een oude gekende. Het RF-model van deze rooier is uitgerust met Flexyclean: een variabel bypass-systeem waarmee je aardappelen van 0 tot 100% over de axiaalrollen laat passeren.

De CP 22 Farmer, de Structural 30 en de MB 33 zijn te zien op de stand van Dewulf (GD69). De prestaties van de andere genoemde machines van de fabrikant zijn tijdens de demomomenten op Potato Europe 2018 in actie te zien.

Voor meer informatie
Dewulf
Ion Dhont
T.: +32 51 20 58 71
M.: +32 477 322 543


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven