Oplossing voor gecontroleerde atmosfeer in koelcontainers

CMA CGM lanceert Climactive

Ter gelegenheid van de Asia Fruit Logistica vakbeurs 2018 presenteert rederij CMA CGM Climactive, een geavanceerde technologie voor het vervoer van verse groenten en fruit door middel van actief gecontroleerde atmosfeer. 

Climactive van CMA CGM, de nieuwste containertechnologie
Climactive is de nieuwste oplossing om de versheid van gevoelige producten gedurende het transport te garanderen door middel van het snel terugbrengen van het zuurstofgehalte in de container die uitgerust is met DAIKIN Active CA. 

Climactive werd ontwikkeld voor producten die snel bederven die speciale aandacht vereisen vanwege hun specifieke biologische kenmerken en rijpingsduur en is met name bedoeld voor: 

  • Hoogwaardige producten
  • Producten met lange transittijden
  • Biologische producten
Deze technologie biedt bedrijven een concurrentievoordeel aangezien zij de versheid van hun producten tot aan de eindbestemming kunnen garanderen, waarbij het rijpingsproces vertraagd wordt en de houdbaarheid en kwaliteit op peil blijven. De oplossing biedt bedrijven tevens de mogelijkheid om hun producten naar verdere bestemmingen te exporteren en zich te richten op nieuwe markten. Climactive is eveneens geschikt voor bioproducten. 

Climactive maakte het mogelijk om snel een optimaal gehalte aan zuurstof en koolstofdioxide te bereiken. Een stikstofpomp creëert een barrière tegen zuurstofinfiltratie en beschermt de vracht op deze manier tegen overmatige rijping. De temperatuur, luchtvochtigheid en aanwezige gassen kunnen zeer nauwkeurig worden beheerst zodat gevoelige producten beter beschermd blijven. CMA CGM, expert in koeltransport
CMA CGM is de op één na grootste rederij voor koeltransport ter wereld. Dankzij haar vloot van 385.000 TEU koelcontainers en 288.000 containeraansluitingen biedt CMA CGM transportoplossingen voor alle gevoelige vracht die gekoeld vervoerd dient te worden. Met een netwerk van experts in 160 verschillende landen is CMA CGM tevens een transportpartner die lokale expertise voor koeltransport levert. 

"Na de introductie van REEFLEX blijft CMA CGM haar koelcontainervloot verbeteren om steeds beter aan de wensen van de klant tegemoet te kunnen komen en nieuwe markten aan te boren. Met de lancering van Climactive is er een technologie beschikbaar gekomen die geschikt is voor de meest gevoelige producten. Hiermee bewijst CMA CGM wederom dat zij de klant centraal stelt door de modernste innovatieve technologieën toe te passen," aldus Eric Legros van CMA CGM. 

Voor meer informatie:
CMA CGM
Tel: +33 (0)4 88 91 90 00

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven