Toename van bewaring

Oostenrijkse aardappel-, uien- en wortelenmarkt week 36 / 2018

De Oostenrijkse consumptieaardappelmarkt heeft in september een goede start gemaakt. Na de neerslag in het weekend bevat de grond weer voldoende vocht. Tegelijkertijd is het ook duidelijk afgekoeld, zodat men in de komende dagen meer producten op moet gaan slaan. Gezien de toenemende problemen met draadworm is het zinvol om bij een voldoende schilvast snel te gaan rooien.

 
Door de benedengemiddelde oogst bij de hoofdrassen wordt er geen aanboddruk verwacht. En ook vanuit de buurlanden wordt er dit jaar vanwege het weer geen aanboddruk verwacht. De handelaren zijn tevreden met de actuele afzetsituatie. Op de binnenlandse markt zorgen de start van het schooljaar in het oosten van Oostenrijk en acties in de retail voor de nodige impulsen. De telersprijzen blijven stabiel op het niveau van de voorgaande weken. In deelstaat Niederösterreich werd er aan het begin van de week voor aardappelen van gemiddeld formaat meestal 18 euro per 100 kg betaald en voor overmatig grote aardappelen tussen de 15 en 18 euro. In Steiermark en in Oberösterreich liggen de prijzen onveranderd op 20 c.q. 22 euro per 100 kg.
 
Uien en wortelen
De uienoogst moest na de grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen stopgezet worden. De opgeslagen voorraden zijn echter toereikend voor de vraag die in dit seizoen gebruikelijk is.
 
Op de binnenlandse markt zorgen lopende acties in de retail en het begin van het schooljaar in het oosten van Oostenrijk voor de nodige impulsen. Ook wat betreft de export zijn er nog steeds talrijke aanvragen vanuit de meest uiteenlopende bestemmingslanden. Op de binnenlandse wortelmarkt zorgen het einde van de vakantie en het koele, natte weer voor een stijgende vraag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven