Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Gerda Verburg en Kris Peeters naar BioVak

BioVak 2010: Verbinding, ontmoeting, innovaties en kennisuitwisseling

Woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 is het IJsselhallencomplex in Zwolle wederom het decor van de jaarlijkse vakbeurs BioVak. De beurs wordt georganiseerd door ICEM, in samenwerking met de Vakgroep Biologische landbouw LTO / Biologica. BioVak is voor ondernemers uit de biologische land- en tuinbouw, gangbare collega’s die geïnteresseerd zijn in innovaties in duurzaamheid en het distributiekanaal.

Openingsdebat Vakgroep

De Vakgroep Biologische landbouw organiseert op woensdagochtend een openingsdebat over het BioVak thema 'Verbinding' met als hoofdsprekers:
Femke Halsema (fractievoorzitter Groen Links) en Edith Lammerts van Bueren (bijzonder hoogleraar biologische plantenveredeling aan Wageningen UR).
Introductie van genetisch gemodificeerde gewassen op basis van resistentie tegen Roundup en ingebouwd insecticide is een bedreiging van de biodiversiteit en de natuurlijke bodemvruchtbaarheid. De groene veredeling is het biologische antwoord om zonder gentech te kunnen werken aan voedselzekerheid .
Op BioVak kunnen ondernemers elkaar inspireren en verbinden om de maatschappelijke doorbraak van biologisch/duurzaam te versnellen. Boeren en tuinders, vertegenwoordigers van bedrijven in de keten van handel tot aan de consument, beleidsmedewerkers van de overheid en overige geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Vakbeurs voor de biologische keten

Op BioVak toont de biologische sector zich aan elkaar met o.a. innovaties in mechanisatie, bodembeheer, bemesting en biologische veredeling zonder GGO. Zowel de dierlijke als plantaardige sector is vertegenwoordigd: koeien- geiten-, schapen-, varkens- en pluimveehouderij, open teelt, boomteelt, glastuinbouw en viskweek. Ze ontmoeten elkaar om kennis uit te wisselen in individuele gesprekken en in diverse workshops. De aanwezigheid van verwerkers en handelaren is een belangrijk aspect, want dit maakt het mogelijk dat op BioVak de verbinding wordt gelegd met andere toeleveranciers, detaillisten en horeca. Kortom, alle schakels uit de keten! (Citaat Kees van Zelderen, voorzitter Stuurgroep BioVak)
 
BioVak 2010 heeft thema’s als Veredelingsplein, Klimaat en Energie, Streekproducten, Detaillisten, Horeca en Duurzaam Bouwen en Wonen. Onderwerpen als biodiversiteit, energiebesparing, antibioticavrije veehouderij, groene veredeling en markt en keten zijn actueel en komen bij de workshops uitgebreid ter sprake.

Ministers op werkbezoek

LNV minister Gerda Verburg komt samen met haar Vlaamse collega, en minister–president van Vlaanderen, Kris Peeters op werkbezoek naar de BioVak. Verburg en Peeters laten zich informeren over innovaties, knelpunten en vraaggestuurde kennisnetwerken. Dat is voor LNV een belangrijke nieuwe strategie. ,,Het model is kopieerbaar", zegt Kees van Zelderen. ,,In de biologische sector zitten zes- tot zevenhonderd ondernemers in kennisnetwerken."

Ontwikkeling naar brede Vakbeurs voor de gehele sector

BioVak startte in 2008 met 62 deelnemers. In 2009 groeide het aantal naar 164 deelnemende bedrijven. BioVak 2009 kwam mede door de opening door HKH. Prinses Margriet succesvol in de publiciteit. De samenwerking met de Belgische organisatie BioForum heeft geresulteerd in deelname van Belgische standhouders en bezoekers. De internationale belangstelling is zichtbaar door inzendingen uit Zwitserland, Italïe, Frankrijk en Spanje. In 2010 zijn er meer dan 280 standhouders. De organisatoren voeren een intensieve wervingsactie in Nederland, Vlaanderen en de Duitse grensstreek. Er worden 10.000 bezoekers verwacht.

BioVak 2010 is voor ondernemers geopend op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 22.00 uur en op donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven