Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kees van den Bosch: "Inkoopprijs uien 22/23 cent"

"Russische vraag naar uien drie maanden vroeger dan vorig jaar"

Tholen - De Russische vraag naar uien is op gang gekomen. "En dat is toch mooi drie maanden eerder dan vorig jaar", constateert Kees van den Bosch van handelsbedrijf Freeland uit Emmen, die de vraag al even aan zag komen. "De fytosanitaire eisen die Rusland stelt, zijn nog altijd nietmakkelijk. De kosten die je er voor moet maken zijn hoog, maar zijn welte realiseren", ervaart de handelaar.

De inkoopprijs van uien ligt momenteel met 22/23 cent op een behoorlijk niveau. De handelaar verwacht dat er deze en volgende week nog een goede vraag zal zijn, sluit daarna een dipje niet uit, maar verwacht wel dat de markt prijshoudend blijft. Datzelfde geldt voor de export naar Afrikaanse landen. De voorraad Hollandse uien is volgens Kees niet groter dan vorig jaar.

"Ik ben niet ontevreden over hoe 2009 is verlopen", blikt Kees terug. "We hebben het verloop van drie personeelsleden goed kunnen opvangen."

Voor meer informatie:
Kees van den Bosch
Freeland
Nijbracht 140
7821 CE Emmen
www.freeland.nl