Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BASF:

Vrijstelling voor het gebruik van Mundial in uien en sjalotten

De minister van LNV heeft een vrijstelling verleend voor het gebruik van Mundial (besluit nr. 101888 van 18 december 2009) als zaadbehandelingsmiddel in uien en sjalotten. Door deze vrijstelling kan de made van de uienvlieg weer op een effectieve manier worden bestreden. Met betrekking tot deze ontheffing bereiken ons een aantal vragen, met name over de voorschriften die bij deze ontheffing zijn gegeven.

Het met Mundial behandelde uienzaad zal worden aangeboden met een vogel- en wildafwerend middel erop. Degene die dit zaad verzaait dient goed op de zaaitechniek te letten en ervoor te zorgen dat er geen zaad blijft bovenliggen. Voorschriften over hoe dit moet gebeuren, worden aangebracht op de verpakkingen van het zaaizaad, zodat er bij het zaaien goede nota van genomen kan worden.

Er zal tijdens de zaaiperiode door de aanvragers van de vrijstelling een monitoring onderzoek worden uitgevoerd. Daarvoor zullen een aantal uientelers of loonwerkers rechtstreeks worden benaderd.

Wij hopen dat wij hiermee de vragen die er bij u leven hebben weggenomen. Indien er telers vragen aan u stellen over Mundial, verzoeken wij u bij uw antwoord te benadrukken dat de voorschriften rond de zaaitechniek zorgvuldig moeten worden toegepast.

Bron: BASF
Publicatiedatum: