Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

BASF:

Vrijstelling voor het gebruik van Mundial in uien en sjalotten

De minister van LNV heeft een vrijstelling verleend voor het gebruik van Mundial (besluit nr. 101888 van 18 december 2009) als zaadbehandelingsmiddel in uien en sjalotten. Door deze vrijstelling kan de made van de uienvlieg weer op een effectieve manier worden bestreden. Met betrekking tot deze ontheffing bereiken ons een aantal vragen, met name over de voorschriften die bij deze ontheffing zijn gegeven.

Het met Mundial behandelde uienzaad zal worden aangeboden met een vogel- en wildafwerend middel erop. Degene die dit zaad verzaait dient goed op de zaaitechniek te letten en ervoor te zorgen dat er geen zaad blijft bovenliggen. Voorschriften over hoe dit moet gebeuren, worden aangebracht op de verpakkingen van het zaaizaad, zodat er bij het zaaien goede nota van genomen kan worden.

Er zal tijdens de zaaiperiode door de aanvragers van de vrijstelling een monitoring onderzoek worden uitgevoerd. Daarvoor zullen een aantal uientelers of loonwerkers rechtstreeks worden benaderd.

Wij hopen dat wij hiermee de vragen die er bij u leven hebben weggenomen. Indien er telers vragen aan u stellen over Mundial, verzoeken wij u bij uw antwoord te benadrukken dat de voorschriften rond de zaaitechniek zorgvuldig moeten worden toegepast.

Bron: BASF

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven