Overijssel prominent aanwezig op BioVak 2010

Woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 is het IJsselhallencomplex in Zwolle wederom het decor van de jaarlijkse vakbeurs BioVak. BioVak is voor ondernemers uit de biologische land- en tuinbouw, en andere ondernemers die geïnteresseerd zijn in innovaties in duurzaamheid, eerlijke handel en kwaliteitsvoeding zonder genetisch gemodificeerde stoffen. De provincie Overijssel steunt de BioVak bij het Klimaat en Energieplein.

Energie en Klimaat

De provincie Overijssel ziet de agrarische sector als één van de belangrijkste partners om de doelstelling om CO2 uitstoot te verminderen en 20% van het provinciaal energiegebruik duurzaam te produceren. Op de BioVak zijn bijna alle duurzame energiebronnen in beeld en er zijn 6 workshops waarin al deze technieken aan bod komenwaaronder een seminar op woensdagmiddag over: De zonnige kant van klimaatverandering. Dit seminar begint om 16.00 uur. Hierin zal het klimaat in een grotere context van duurzame landbouw worden geplaatst en de (biologische) landbouw als mede oplosser van het probleem.

Vakbeurs voor de gehele biologische keten

Het thema van BioVak is ‘Verbinding’. BioVak toont innovaties in diervriendelijke houderijsystemen, mechanisatie, bodembeheer, verbetering natuurlijke bodemvruchtbaarheid, biologische veredeling en duurzaam energiegebruik. Alle dierlijke en plantaardige sectoren zijn vertegenwoordigd. Ze ontmoeten elkaar om kennis uit te wisselen in individuele gesprekken en in diverse workshops. De aanwezigheid van verwerkers, handelaren, detaillisten, horeca en cateraars maakt het mogelijk dat op BioVak de verbinding wordt gelegd met alle schakels uit de keten!

BioVak 2010 heeft thema’s als Veredelingsplein, Klimaat en Energie, Streekproducten, Detaillisten, Horeca en Duurzaam Bouwen en Wonen. Onderwerpen als biodiversiteit, energiebesparing, antibioticavrije veehouderij, groene veredeling en markt en keten zijn actueel en komen bij de workshops uitgebreid ter sprake.

Ontwikkeling naar brede Vakbeurs voor de gehele sector

BioVak startte in 2008 met 62 deelnemers. In 2009 groeide het aantal naar 164 deelnemende bedrijven. BioVak 2009 kwam mede door de opening door HKH. Prinses Margriet succesvol in de publiciteit. De samenwerking met de Belgische organisatie BioForum heeft geresulteerd in deelname van Belgische standhouders en bezoekers. De internationale belangstelling is zichtbaar door inzendingen uit Zwitserland, Italïe, Frankrijk en Spanje. In 2010 zijn er meer dan 280 standhouders. De organisatoren voeren een intensieve wervingsactie in Nederland, Vlaanderen en de Duitse grensstreek. Er worden 10.000 bezoekers verwacht.

BioVak 2010 is voor ondernemers geopend op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 22.00 uur en op donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.

BioVak 2010 wordt georganiseerd door ICEM in met medewerking met de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven