Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

tuinbouwstimuleringsprogramma

Brainstormsessie stimulering afzet naar Mexico

DLV Plant en DLV Plant Latin America hebben het initiatief opgepakt om met geïnteresseerde bedrijven en instellingen, actief in de tuinbouwsector, een cluster te vormen dat gezamenlijk de Mexicaanse markt wil ontwikkelen. Een subsidieaanvraag (2g@there-programma van de EVD) voor zo'n cluster is in voorbereiding.

Hierbij nodigen wij u uit voor een brainstormsessie, die beoogt vorm te geven aan een tuinbouwstimuleringsprogramma in Mexico. Het initiatief is genomen door de Nederlandse Ambassade in Mexico. DLV Plant en DLV Plant Latin America hebben het initiatief opgepakt en ontwikkeld in samenspraak met diverse bedrijven en brancheverenigingen, alsook met de EVD, LNV en de Nederlandse Ambassade in Mexico. DLV Plant en Plantum NL hebben inmiddels een Vooraanvraag ingediend bij de EVD.

Afzet bevorderen

De centrale doelstelling van dit programma is het bevorderen van afzet naar Mexico door Nederlandse leveranciers en van investeringen door Nederlandse bedrijven. Mexico biedt zeer goede groeikansen als het gaat om de tuinbouw. Het heeft een goed klimaat voor bedekte teelt, een grote markt binnen handbereik, een basis van hoogwaardige teeltvoorzieningen en de ambitite om verder te groeien. In macrocijfers is Mexico de 12e economie te wereld.

Brainstormsessie

De basis voor het programma vormen betrokken Nederlandse bedrijven en instellingen die de ambitie hebben hun marktaandeel in Mexico te vergroten. Om vast te stellen welke bedrijven dit zijn, heeft DLV Plant het initiatief genomen voor een brainstormsessie. Deze is bedoeld om het programma verder inhoudelijk uit te werken, te peilen hoe het programma vorm moet krijgen en welke bedrijven interesse hebben hiermee verder aan de slag te gaan.
De brainstormsessie wordt gehouden op 5 februari van 10.00 tot 12.30 uur bij het Productschap Tuinbouw in Zoetermeer.

Bijgaand vindt u de nodige documentatie:
- Het programma van de brainstormsessie;
- Een samenvatting;
- Een leaflet dat het 2g@there-programma beschrijft.

Bron: Frugi Venta

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven